Idén is megrendezik a nemzetközi könyvajándék napot

kép:pixabay • 2020. február 11., kedd •
A Berzsenyi Dániel Könyvtár hatodik alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez. Lesz többek között csoportos könyvajándékozás és közös mesélés is.
Idén is megrendezik a nemzetközi könyvajándék napot

Február 14. nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, a könyvek nyújtotta sokszínű világ élményét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba - adta hírül a Berzsenyi Könyvtár. Az intézmény az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé, egyúttal felhívja a figyelmet és alkalmat kínál az ajándékozásra.

Február 14-én, pénteken a könyvtár nyitvatartási idejében könyves vakrandira várják a titkokat és az olvasást szeretőket. Ezen a napon a könyvtár földszintjén elhelyezett könyvpolcon, illetve az intézmény néhány pontján találhatnak az olvasók becsomagolt könyveket, amelyeken csak a könyv tartalmára, műfajára utaló szavakat  lehet látni. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek. Ezen kívül ismét „hagynak el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni ezen a jeles napon.
A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

Ugyancsak február 14-én, 10 órától a földszinti előadóteremben közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várnak az intézmény munkatársai gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben egy különleges meseélménnyel gazdagabban térhetnek haza.

közösség

további frisss

lap tetejére