Húszéves múlt: Polgári Egyesület Szombathelyért

• 2023. január 23., hétfő •
A Polgári Egyesület Szombathelyért 2002 decemberében alakult, elsősorban szombathelyi polgári körök tagjaiból. Taglétszámuk megalakulásuk óta közel azonos, 60 fő.
Húszéves múlt: Polgári Egyesület Szombathelyért

Az egyesület elnöke a kezdetektől Pap Hunor jogászhallgató volt, majd 2005-től Horváth Csaba okleveles építőmérnök tölti be ezt a pozíciót. Alapító tagjaik között tudhatják dr. Széll Kálmán professzort, a szombathelyi Markusovszky Kórház nyugalmazott főorvosát, Szombathely díszpolgárát, aki már a megalakuláskor vállalta, és a mai napig is betölti a tiszteletbeli elnöki tisztséget.

S kikből is áll a tagság? A legkülönbözőbb foglalkozású emberekből: adminisztrátor, műszaki rajzoló, orvos, mérnök, pedagógus, uszodai alkalmazott, pénzügyi előadó, közgazdász, iparművész, idegenvezető is megtalálható a tagok között. Ha valaki tag szeretne lenni, egyedül az az elvárás, hogy elfogadja és magáénak vallja az egyesület megalakulásakor megfogalmazott célokat, célkitűzéseket, amelyek a következők: a nemzeti kultúra, a polgári és keresztény értékek, a hazafias érzések ápolása, kulturális örökségünk megóvása.

Készült a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. 
Projektazonosító: VCA-KP-1-2022/5-000567

közösség

további frisss

lap tetejére