Hőség és zivatarok a következő napokban

• 2021. július 30., péntek •
A meteorológusok szerint a következő menetrend szerint érkezik a felfrissülés:
Hőség és zivatarok a következő napokban

Pénteken a sok napsütést követően délután északnyugaton megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar itt is csak néhol alakul ki. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. 32 és 38 fok között alakul a hőmérséklet, folytatódik a rekkenő hőség.

Szombaton hajnalban, illetve estétől valószínű több helyen zápor, zivatar. Napközben ugyanakkor többórás napsütés valószínű. Az északi, északnyugati szél egyre inkább megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 32-33°C körül alakul a csúcsérték.

Vasárnap gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és általában csak elszórtan, de az északnyugati, északi tájakon többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati határszélen heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Továbbra is marad a 30-35 fok körüli hőség. Sokfelé megerősödik az ÉNy-i szél.

Hétfőn napos, gomolyfelhős, felfrissülő időre számíthatunk. Esetleg elvétve lehet zápor. Estig erős lesz az északnyugati szél. 25 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán gomolyfelhők zavarják a napsütést, és mindkét nap szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. 27-30 fok körül alakul a maximum.

 

Forrás: koponyeg.hu, kép: Getty Images

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére