Honnan tudod, hogy mekkora gyűrű kell?

Szponzorált tartalom (x) • 2021. május 11., kedd •
Minden férfi, aki már választott eljegyzési vagy karikagyűrűt, tudja, hogy nem elég, ha a gyűrű jó áron van, hanem ennél sokkal összetettebb szempontok várnak mindenkire, aki lánykérésre adja a fejét.
Honnan tudod, hogy mekkora gyűrű kell?

Az első a méret

Az egyik első szempont a megfelelő méret kiválasztása. Bár igazán egyszerűen hangzik, mégsem annyira gyors és komplikációktól mentes dolog ez. A megfelelő gyűrű méretét többféle módon is kitalálhatjuk. 

Az egyik megoldás, ha otthoni körülmények között lemérjük a leendő menyasszony gyűrűsujját vagy az azon hordott gyűrűt. Ha az ujját mérjük, ahhoz a legjobb, ha van nálunk egy cérna vagy egy darab papír. Elegendő csak végigtekerni az eszközt az ujjon, majd ha bejelöltük, akkor egy vonalzó segítségével meg is állapíthatjuk az ideális méretet. Persze ez nem helyettesíti a szakszerű mérést, de ad egy támpontot arra vonatkozóan. 

Persze lehet, hogy éppen nem sikerül ezt kivitelezni, de ha véletlenül találsz egy, a gyűrűsujjon hordott gyűrűt, akkor mérd le annak az átmérőjét. Az ebből az értékből számolható mérethez mindenképp használj gyűrűmérő táblázatot, hogy biztosan ne tévedj. 

Gyűrűmérő az igazi megoldás

Ha meguntad, hogy a különböző alternatív megoldásokkal bajlódsz, akkor rendelj mielőbb egy Multisizer gyűrűmérőt. Ez azért is jó választás, mert az otthoni méretvétel és az ékszerésznél történő mérés esetében is elég nagy az esélye a tévedésnek. A legtöbb esetben ezért a lánykérés után cserélni kell a gyűrűt mérethiba miatt. Persze a lánykérésnek ez a része igencsak egy kitalálós játék, hiszen ha valakinek nincs lehetősége lemérni a szükséges méreteket, akkor hiába rendelkezik profi eszközökkel.

Éppen ezért a Multisizert érdmes inkább karikagyűrű kiválasztáshoz használni, mivel ilyenkor már nem probléma, ha közösen csináljátok. Ez a megoldás tökéletes teret biztosít ahhoz, hogy próba nélkül rendelhessetek tökéletes karikagyűrűt az interneten. 
A Gyűrűguru webáruházban rengeteg csodaszép és nem mellesleg jó áron lévő karikagyűrű vár, akkor is, ha csak böngésznétek. Ha pedig megtaláltátok az igazit, akkor ne habozzatok, mérjétek le az ujjaitokat, majd a megfelelő méretű ékszert rendeljétek is meg mielőbb!

Persze még ilyenkor is előfordulhat, hogy nem jó a méret, hiszen közel sem mindegy, hogy milyen időben és melyik napszakban állsz neki a mérésnek. Melegben és hidegben lehetőség szerint kerüld az ujjmérést, akárcsak reggel felkelés után, vagy ha éppen fázol. Ezek mindegyike befolyásolja az ujj méretét, mivel reggel és melegben duzzadtabb és vastagabb lesz az ujj, míg hűvösben éppen ellenkezőleg. 

Ha még nem találtátok meg a tökéletes karikagyűrűt, akkor ne várjatok sokáig, hanem nézzetek körül a Gyűrűguru oldalán, ahol olcsó és dekoratív gyűrűk várnak rátok!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére