Homok utca: Minden a "tervek szerint" halad, a lakossági tiltakozás nem szempont

há • 2022. november 30., szerda •
Nem csitul a vihar a baloldali városvezetés által tavaly eladott Homok utcai ingatlan körül. A területen már több mint száz fát kivágott az új tulajdonos, így a környéken élők most már nemcsak a várható sűrű beépítés miatt, hanem a természeti környezet durva "átszabása" miatt is aggódnak. Úgy tűnik, a Parkerdő lakópark közösségének tiltakozása és félelme már nem szempont.
Homok utca: Minden a tervek szerint halad, a lakossági tiltakozás nem szempont

Ismert, hogy favédelmi terv készült a Homok úti telekre vonatkozóan, ezt a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. még az általa benyújtott pályázathoz csatolta. De vajon mikor ismerte meg a városvezetés ennek a tartalmát? "A favédelmi tervet – miként azt a 2021. szeptember 30-i közgyűlésre készített előterjesztés is tartalmazta – a Vagyongazdálkodási Irodán tekinthették meg a városi képviselők az egyéb pályázati dokumentációkkal együtt. A benyújtott favédelmi tervben megfogalmazott javaslatok a 2021. szeptember havi közgyűlés által elfogadott vázlattervvel együtt, azzal összhangban értelmezhetők" - írták megkeresésünkre a szombathelyi polgármesteri hivatalból.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi a városvezetés véleménye a területen folyó munkáról, de csak annyit írtak, hogy a beépítés során "a dr. Puskás Tivadar polgármester által vezetett, fideszes többségű közgyűlés által meghatározott, 2016 óta változatlan Szabályozási Terv előírásai szerint kell eljárni". Egyértelmű tehát: a felelősséget hárítani próbálják, és nem kommentálják az ott történteket. Arra a kérdésünkre pedig, hogy mi a véleményük a környéken élők aggályairól, egy szó nem sok, annyi sem jött, ami arra utal, hogy ez bizony nem szempont.

És bár az építésügyi hatósági ügyekkel kapcsolatban a kormányhivatal az illetékes - erre a városháza is felhívta a figyelmünket -, a szombathelyi polgárok talán az önkormányzattól is joggal várják el, hogy szívén viselje az ügyüket.

közösség

további frisss

lap tetejére