Hogyan válasszon lakberendezőt?

szponzorált tartalom (x) • 2022. július 18., hétfő •
Új ház építésekor, felújításkor sokan fordulnak szakemberhez, hogy az otthonukat berendezze. A lakberendezővel szinte szimbiózisban kell együttműködni, ezért a kölcsönös szimpátia a legfontosabb. A szakmai portfólióját érdemes alaposan végignézni. Ne az ár alapján válasszon, sok esetben az alacsony ár gyenge minőséget jelent. Ne sajnálja az időt és a pénzt a megfelelő és tapasztalattal rendelkező lakberendező megtalálására.
Hogyan válasszon lakberendezőt?

Miben segíthet a lakberendező?

A harmonikus, stílusos otthon megteremtésében. Akár új, akár régi lakásról vagy házról van szó, a praktikus, funkcionális tér kialakításban segít a lakberendező. Ha a túlzsúfolt, rosszul kialakított tereket szeretné szellősebbé, rendezettebbé tenni, és egységes stílust szeretne adni az otthona számára, bízza tapasztalt szakemberre. Ha csupán egy helyiség tervezéséről van szó vagy az egész lakásról, a lakberendező segít a berendezésben. Amennyiben már kinézte leendő új kanapéját, szekrényeit a MÖBELIX nappali bútor kínálatából, a szakember segít a design összehangolásában és kiegészítők beszerzésében is. Nem csupán a tér kialakításában, de a világítás megtervezésében, előkészítésében is segítségére lehet.


A lakberendezés folyamata

szakember először felméri az ingatlan állapotát, adottságait. A lakberendező, akár csak egy jó pszichológus, meg kell, hogy ismerje a családot, a családtagok szokásait annak érdekében, hogy a kialakítás teljes mértékben az ott lakókra legyen szabva. Fontos a napi rutin megismerése, mert a tervezéskor ezeket figyelembe kell venni. A tapasztalattal rendelkező interior designer a megbízó szokásaihoz igazítja a házat, lakást, amely tükrözi az ott lakók személyiségét, és nem pedig egy idegenét.

A jó szakember biztos stílusérzékkel rendelkezik és a tereket személyre szabja, valamint eredeti belsőépítészeti megoldásokat alkalmaz. A végeredmény pedig egy olyan otthon, ahol élmény élni.

A rendelkezésre álló anyagi keret szab határokat a költségeknek. Ez meghatározza, hogy milyen anyagokkal dolgozhat a lakberendező. A koncepció meghatározásakor el kell dönteni, hogy milyen életérzést közvetítsen a lakótér, milyen legyen a hangulata. A koncepció és a költségek szabják meg, hogy milyen burkolatok és anyagok közül lehet válogatni.


A jó lakberendező ismérvei

A szakmai tudás és sok éves tapasztalat alapvető szempont, emellett remek stílus- és szépérzékkel kell rendelkeznie. Kellően nyitott és empatikus, könnyen ráhangolódik a megrendelőre. Pontosan tudja, hogy a különböző színeket, anyagokat, textúrákat hogyan kell kombinálni annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletesen otthonos legyen. Egy olyan otthont kreál, amiben a lakók egyénisége és stílusa tükröződik.

A jó lakberendező kellően rugalmas és könnyen alkalmazkodik a tervezési folyamat közben felmerülő változtatásokhoz, ötletekhez.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére