Hogyan válassz tökéletes iskolatáskát?

szponzorált tartalom (x) • 2020. augusztus 13., csütörtök •
Még tombol a nyár, de alig egy hónap múlva kezdődik az iskola. Ha minden jól megy, az összekészített iskolatáskákat használni is fogják a gyerekek, nem kell újra otthon tanulni. Ha a tavalyi táska elhasználódott, még van idő kihasználni az egyre szaporodó iskolakezdési akciókat, és a leendő kisiskolásoknak is itt az idő beszerezni az elsős iskolatáskájukat.
Hogyan válassz tökéletes iskolatáskát?

Most még csak motoszkál bennünk a gondolat, hogy lassan visszatérünk a megszokott hétköznapokhoz, de a karanténos időszak után ez megkönnyebbülés sokak számára. A gyerekeknek is kettős érzés arra gondolni, hogy hamarosan újra suli. A tökéletes iskolatáska kiválasztásával ösztönözhetjük gyermekünket egy kis ráhangolódásra. A menő grafikák és élénk színek biztosan elnyerik a tetszésüket, de a design nem minden. Az ideális hátitáskának számos praktikus dolgot kell tudnia, mert nem egy évre vesszük. Ha jó minőségű iskolatáskát szeretnél gyermekednek, nézz szét a KreatívJáték.hu kínálatában.

Táskaválasztó kisokos

A megfelelő táska mérete és kialakítása a gyerekek testalkatától függ. Nem mindenkinek felel meg a szabványméret vagy forma. Az sem mindegy, hány rekesz, zseb van rajta. Ez függ a leterheltségtől, a könyvek méretétől, súlyától. Tartsd szem előtt, hogy a megpakolt táska súlya nem haladhatja meg gyermek súlyának 10%-át, mert a túlterhelés hosszú távon gerincbántalmakhoz vezet.
Mindenképp dupla pántos hátitáskában gondolkodj. Csak ez képes úgy eloszlatni a súlyt, hogy kényelmes legyen. A válltáska vagy a féloldalas táska csak kiegészítő jelleggel, edzéshez vagy fakultatív órákhoz használható korlátozott kapacitása miatt.
Az anyagválasztás akkor megfelelő, ha tartós viselést garantál. Ebből a szempontból a szintetikus anyagok jobban teljesítenek. Könnyebbek, vízhatlanok, rugalmasabbak, mint a pamut. Ha mindenképp szeretnél környezettudatos lenni, válassz kenderből készült vagy bőrtáskát. 
Lehetőleg dupla cipzáras táskát keress, mert az praktikusabb. Mindig győződj meg vásárláskor a cipzárok megfelelő működéséről, mert ha nem záródnak tökéletesen, vagy nem könnyű őket összehúzni, az konstrukciós hibára utal! A felültöltős táska több helyet biztosít, és biztonságosabb, hiszen erős csattal vagy mágnessel kapcsolódik a táska elején. Fontos, hogy a kisiskolások kedvelt kivitele több helyen fényvisszaverő anyaggal legyen bevonva.
Személyes vásárláskor próbáljatok fel minél több fazont. Azt válasszátok, ami a gyermek számára komfortos. Fontos, hogy a pántok szélesek és vastagon párnázottak legyenek, és legyen állítási lehetőség rajta, mivel a gyerekek magassága gyorsan változik. Az az ideális, ha a táska alja 5 cm-rel a gyermek dereka felett helyezkedik el. Minél párnázottabb a táska, annál jobban tehermentesíti a cipelőjét.
A vállpántok mellett a hátnál lévő rész párnázottságára is figyelj! Csak vastag, jó minőségű anyaggal kipárnázott táskát vásárolj! Azt nem bánod meg.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére