Hogyan válassz kutyaeledelt?

szponzorált tartalom (x) • 2020. június 18., csütörtök •
A megfelelő kutyatáp kiválasztása nem csak a kezdő, hanem a haladó gazdik számára is gyakran kihívás, hiszen folyamatosan jelennek meg új termékek a piacon, illetve az egyes kutyák ízlése és igénye is eltérő lehet. A hangzatos nevek és díszes csomagolások mögött azonban nem mindig rejtőzik valódi minőség.

Hogyan válassz kutyaeledelt?

Tarts velük rövid kis útmutatónkban, ahol adunk pár hasznos tippet, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned az eledelválasztásnál. 

A kutyus kora és mérete

Akárcsak az embereknél, a kutyáknál is változik a tápanyagigény az életkor előrehaladtával. A fejlődésben lévő kölykök számára az az elsődleges, hogy kialakuljon egy olyan egészséges, életerős szervezet, amelyet majd egész felnőtt életében meg tud őrizni. Az idős ebeknek pedig gyakran már érzékeny az emésztésük, ami megintcsak speciális etetést igényel. 

Illetve a méret és a fajta is fontos, hiszen míg egy kisebb testű kutyának alacsonyabb energiatartalmú, rostokban gazdag eledelre, addig egy büszke óriásnak inkább kalóriadúsabb táplálékra van szüksége. 

A táp összetevői

Sajnos sok olyan eledel is kapható, amelyeket teletömnek silány minőségű hozzávalókkal, melyekből a kutyus semmiféle hasznos tápanyagot nem tud kinyerni, sőt, még akár meg is betegedhet tőle. 

A Kutyakajas.hu Webáruház kínálatában fellelhető Josera tápok azonban rendkívül szigorú minőségi előírások alapján készülnek, így ezek az eleledek kizárólag első osztályú hozzávalókat tartalmaznak. Nincsenek bennük génmódosított alapanyagok, szója- és búzafélék, tartósítószerek, illetve mesterséges színezőanyagok vagy ízfokozók.

Emellett a termékcsalád meglehetősen sokszínű, így a tápok közt találsz kölyköknek, felnőtteknek, időseknek, anyakutyáknak, illetve örökmozgó ebeknek való tápokat is. 

A kutya aktivitása

A kutya jellemét nem csak a fajtája, hanem az egyedi tulajdonságai is meghatározzák. Egy alapvetően nagy mozgásigényű fajtánál is előfordulnak “lustább” egyedek, illetve a nyugodtnak ismert fajok között is akadnak izgága példányok. 

Az eledel kiválasztása során kutyusod eme tulajdonságát is figyelembe kell venned. Ha ő inkább heverészni szeret, és egy rövidebb séta bőven fedezi a napi mozgásigényét, akkor alacsonyabb kalóriatartalmú táppal érdemes etetned, így elkerülheted az elhízást. 

Ha azonban kedvenced igazi örökmozgó, akinek az egész napos labdázás és futkározás után még a félmaraton sem kottyanna meg, akkor részesítsd előnyben a magasabb tápértéktartalmú tápokat, amelyekből fedezni tudja a nap során felhasznált energiamennyiséget. 

Különleges igények

Ha kutyusodnak ételallergiája, cukorbetegsége, esetleg más olyan problémája van, amely különleges etetést igényel, akkor sem kell elkeseredned, hiszen ma már a gyártók számára is ismert, hogy vannak speciális törődést igénylő ebek. Így választhatsz akár hipoallergén vagy “mentes” eledelt is, melyekkel négylábúd is teljes életet élhet.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére