Hogy is van ez? - Más megvilágításban a karneváli döntés előzményei

sd • 2020. június 24., szerda •
Nemény András június 12-én a Városházán bejelentette, hogy idén nem lesz Savaria Történelmi Karnevál, ám előtte, május 20-án levélben fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy pénzt kérjen az idei históriás játékokra. A választ azonban nem várta meg.
Hogy is van ez? - Más megvilágításban a karneváli döntés előzményei

A Savaria Történelmi Karnevál 2020. évi megrendezéséhez 20 millió forint összegű pályázatot nyújtott be a szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a Nemzeti Kulturális Alaphoz, de az erre vonatkozó támogatási szerződéssel nem rendelkezik még a Kft.

"A jelenlegi járványügyi helyzet miatt azonban kétségessé vált, hogy az idei évben a karnevál megrendezéséhez lesz-e lehetőség, valamint a járványból fakadó gazdasági nehézségek miatt feltehetőleg az anyagi források is jóval szerényebbnek ígérkeznek. Önkormányzatunk azonban - ha lehetőség nyílik a megrendezésre - mindent megtenne annak érdekében, hogy kárpótolja a városlakókat és az idelátogató turistákat, és az elvárt magas színvonalon nyújthasson maradandó élményt a Savaria Történelmi Karnevál" - áll a levélben.

Nemény arra kérte Fekete Péter államtitkárt, hogy a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázat kedvező elbírálásban részesüljön, továbbá, amennyiben az idei karnevál megszervezésére nem lesz lehetőség, akkor a 2020. évi támogatás hadd kerülhessen át a 2021-es historikus játékok rendezésére.

Információink szerint a polgármester meg sem várta, hogy levele milyen fogadtatásban részesül. A június 12-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy hiába vártak a hivatalos szervek állásfoglalására a karnevál megrendezésével kapcsolatban, senkitől sem kaptak konkrét választ.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére