Hivatali ügyintéző és "kultúrafogyasztó": Polgár Katalint díjazták

• 2023. január 23., hétfő •
A Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozatának egyik kitüntetettje szombaton Polgár Katalin, a Polgármesteri Hivatal kulturális ügyintézője volt, aki 38 éve dolgozik Szombathely kulturális életében.
Hivatali ügyintéző és kultúrafogyasztó: Polgár Katalint díjazták

Polgár Katalin a Polgármesteri Hivatal kulturális ügyintézője. 38 éve dolgozik Szombathely kulturális életében. Naprakészen tájékozott a város kulturális történéseiben, legyen az színház vagy képzőművészet, irodalom vagy épp könnyűzene.

1985-ben kezdett dolgozni meghatározó munkahelyén, a Szombathelyi Képtárban mint gyűjteménykezelő. Fő tevékenységi területe a műtárgynyilvántartás és a kiállításszervezés volt. Kiemelkedően jó munkakapcsolatot alakított ki a helyi képzőművészeti alkotói bázissal, s velük együtt számtalan sikeres kiállítási projektben vett részt.

Munka mellett is folyamatosan képezte magát. 2001-ben magyar nyelv és irodalom szakos tanári diplomát, továbbá kommunikációs szakemberi végzettséget szerzett.

2012-ben került Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, ahol kulturális ügyintézőként a kezdetektől végzi a közművelődési, közgyűjteményi, előadó-művészeti és egyéb kulturális ügyek döntési előkészítését és koordinációját. Folyamatos kapcsolatot tart a városi kulturális intézményrendszerrel, figyelemmel kíséri a város kulturális és művészeti életét. Munkájának szerves része a Szombathelyi Értéktár Bizottság értékőrző tevékenységének támogatása. Közreműködik az „Aktív időskor Szombathelyen” programban is.

Polgár Katalin nemcsak alakítója és segítője a város kultúrájának, hanem résztvevője is. A szó pozitív értelmében vett „kultúrafogyasztó”, aki épp ezért tudott az elmúlt évtizedekben értő módon segíteni a város kulturális életének.

Kép: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

közösség

további frisss

lap tetejére