Hende Csaba: Újabb félmilliárd forint érkezik Szombathelyre

• 2022. január 20., csütörtök •
Miközben a baloldali városvezetés folyamatosan siránkozik, elvonásokra és költségvetési problémákra hivatkozik, aközben Magyarország Kormánya ismét jelentős összeggel támogatja Szombathelyt.
Hende Csaba: Újabb félmilliárd forint érkezik Szombathelyre

Jó hírt tudok megosztani a szombathelyiekkel. Ismét pénz áll a házhoz!

– nyitotta csütörtök délutáni sajtótájékozatóját Dr.Hende Csaba Szombathely és térsége országgyűlési képviselője. A Kormány a 8./ 2022-es számú rendeletében összesen 489.511. 603 forintos támogatásban részesíti a várost. Ebből általános működéstámogatásra, a hivatal és a település üzemeltetésére 28 millió 684 ezer forint, köznevelési feladatokra 211 millió 959 ezer forint, szociális, gyermekjóléti célokra 225 millió 282 ezer forint, gyermekétkeztetésre pedig 23 millió 585 ezer forint jut.

A költségvetés 9. fejezetéből a helyi önkormányzatok támogatása című fejezetéből fog érkezni ez a közel félmilliárd forint. Mindez a 2022.évi béremelésekhez nyújtott központi támogatásokról, azok ellentételezésére szolgál. Ehhez nyújt a kormány támogatást. Persze tisztában vagyok vele, hogy a városvezetésnek erre mindössze egy szava lesz: kevés! Azt szeretném üzenni, hogy ahonnan ez a támogatás jött, ott van még, én szívesen hozok többet is, de kérem, hogy támogassanak!
 

közösség

további frisss

lap tetejére