Hende Csaba: Szombathely költségvetési helyzetéről előremutató tárgyalások indulhatnak

• 2021. november 24., szerda •
Előzetesen nem egyeztetett a baloldali városvezetés Hende Csaba országgyűlési képviselővel, mégis meghívottként szerepel a neve a csütörtöki közgyűlés egyik napirendi pontjánál – derült ki abból a nyílt levélből, amit az Országgyűlés alelnöke közösségi oldalán tett közzé. A politikus holnap az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának ülésén vesz részt.
Hende Csaba: Szombathely költségvetési helyzetéről előremutató tárgyalások indulhatnak

Csütörtökön tartja novemberi ülését a szombathelyi közgyűlés. A polgármester által aláírt meghívó szerint a második napirendben tárgyalnak egy tájékoztatót Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata aktuális gazdasági helyzetéről, a jövőbeni pénzügyi kilátásairól.

Az előterjesztés szerint a napirend tárgyalásához meghívták Szombathely országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát is. A meghívott közösségi oldalán is közzétett nyílt levélben tájékoztatta Nemény Andrást az ügyben.

Hende Csaba ebben leszögezte: „A meghívóból értesültem arról, hogy Szombathely Megyei Jogú Város rendes közgyűlését 2021. november 25-re összehívta. A közgyűlés 2. napirendi pontjánál külön meghívottként magamat is feltüntetve látom. Erről velem előzetesen senki nem egyeztetett.”

Az országgyűlési képviselő így folytatta: „Ezúton tájékoztatom tisztelt Polgármester Urat, hogy e hét csütörtökén, mint rendesen az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottsága (TAB) ülést tart. Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 20. §-ának vonatkozó rendelkezései szerint az ülésen kötelességem részt venni. Ezért nincs módom mérlegelni, melyik ülésen veszek részt.

Arról is tájékoztatom Polgármester Urat, hogy az Alaptörvény 4. cikk (1.) bekezdés alapján az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók senki által sem.”

Hende Csaba emlékeztett arra is, hogy a szombathelyi választópolgárok azért választották meg Nemény Andrást 16 ezer 762, Hende Csabát pedig 26 ezer 86 szavazattal, hogy az itt élők érdekeit képviseljék.

„Biztos vagyok abban, hogy mind a ketten Szombathely jövőjét, fejlődését tartjuk legfontosabb célunknak. Éppen ezért felajánlom, hogy egy Önnek megfelelő időpontban megszervezek a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium illetékes képviselőivel egy tárgyalást, ahol mód lesz arra, hogy Szombathely költségvetésének kérdéseiben is előremutató megbeszélések induljanak” – zárta levelét Hende Csaba.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére