Hende Csaba: Kiknek a személyes adatait továbbította az Éljen Szombathely Egyesület a DatAdat felé?

vaol.hu • 2022. november 28., hétfő •
Továbbra is kérdés, minek köszönhetően került az Éljen Szombathely! Egyesület neve a guruló dollárokról szóló jelentésbe.
Hende Csaba: Kiknek a személyes adatait továbbította az Éljen Szombathely Egyesület a DatAdat felé?

Azt írja a vaol.hu, hogy az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé került jelentésben a Nemzeti Információs Központ

egy ábrán Czeglédy Csaba, az ÉSZ, az Idea Intézet és a DatAdat Profession Kft. közötti kapcsolatot rajzolta fel, a DatAdat felé mutató nyílon az „adatküldés” szó szerepel.

„Az Éljen Szombathely Egyesület valamennyi adatkezeléssel kapcsolatos tevékenysége minden jogszabályi feltételnek megfelel” – ezt Tóth Kálmán, az ÉSZ elnöke közölte. „Az egyesület semmilyen formában nem vett részt a 2022-es országgyűlési választásokon. Ennek megfelelően semmilyen szolgáltatást nem rendelt meg, és semmilyen anyagi támogatást nem kapott sem magyar, sem külföldi szervezettől vagy magánszemélytől.

Minden a fentiekkel ellentétes állítást visszautasítunk, és haladéktalanul megtesszük a szükséges büntetőjogi feljelentést”

– írta. 

A nyilatkozat kapcsán dr. Hende Csaba úgy reagált: – Továbbra sem tudjuk, hogy miért szerepel a szombathelyi egyesület neve a titkosszolgálati jelentésben – hangsúlyozta. – Határozottan felszólítom az Éljen Szombathely Egyesületet, hogy

haladéktalanul tárja fel a teljes igazságot: kiknek a személyes adatait továbbította a DatAdat részére?

Az érintettek előzetesen írásban felhatalmazták-e az egyesületet, hogy a birtokában lévő személyes adataikat bárkinek átadja? Mire használta a DatAdat ezeket az adatokat? Fizetett-e az egyesület vagy bárki más a DatAdatnak a tevékenységért? – sorolta kérdéseit az országgyűlés alelnöke.

közösség

további frisss

lap tetejére