Hegedűszó a Bartók Teremben: Nyilvánosak és ingyenesek a Koncz Jánosról elnevezett verseny előadásai

• 2022. november 18., péntek •
26 intézmény 39 hegedűs növendékének játéka zengi be két napon át a Bartók Termet, jövő héten rendezi ugyanis a zeneiskola a XVII. Országos Koncz János Hegedűversenyt. A csütörtöki nyitóhangverseny és a pénteki-szombati versenyprogram ingyenesen látogatható, de könyvbemutató és kiállítás is kapcsolódik hozzá.
Hegedűszó a Bartók Teremben: Nyilvánosak és ingyenesek a Koncz Jánosról elnevezett verseny előadásai

Idén ismét a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola rendezi meg az Oktatási Hivatal által háromévenként meghirdetett Országos Koncz János Hegedűversenyt, immár XVII. alkalommal.

A verseny a Bartók Teremben, november 25-26-án, azaz pénteken és szombaton nyilvánosan zajlik, a szervezők szeretettel látják a közönséget.

Több más program is kapcsolódik a hegedűversenyhez, erről a zeneiskola tájékoztatott. November 24-én, csütörtökön 11 órakor a Jáki úti temetőben Koncz János sírjánál koszorúzással veszi kezdetét a rendezvénysorozat, ahol Gál József helytörténész ismerteti a verseny névadójának életrajzát, és az iskola tanárai is közreműködnek.

Csütörtökön délután 4 órakor könyvbemutató lesz a zeneiskola aulájában, Gál József A mi Janink - Koncz János hegedűművész 1894-1937 című könyvével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Egyúttal kiállítás is nyílik régi fényképekből, a tárlatot Horváth Imre karnagy nyitja meg, de fellépnek a zeneiskola növendékei, tanárai is.

Este 7 órakor Mendelssohn- és Schubert-dallamokkal felcsendül a nyitóhangverseny, előtte köszöntőket hallhat a közönség. Közreműködik Baráti Kristóf Kossuth-díjas és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar.

A hegedűversenyt pénteken és szombaton tartják, reggel 9.30, illetve 9.00 órától kezdődően, szintén a Bartók Teremben, a díjkiosztó gála pedig szombaton délután fél 5-kor kezdődik, amelyen a díjazott versenyzők is fellépnek.

Nyitóképen: Baráti Kristóf

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére