Házkutatást tarthattak a Cseh Katalin cégbotrányához kapcsolódó egyik telephelyen

• 2021. december 08., szerda •
A Mandiner a NAV-hoz fordult, valóban házkutatást történt-e a momentumos politikushoz köthető telephelyen, és ha igen, milyen ügyben.
Házkutatást tarthattak a Cseh Katalin cégbotrányához kapcsolódó egyik telephelyen

Házkutatást tarthattak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – derül ki a Mandiner olvasója által a laphoz eljuttatott fotókból. A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol az olvasó éppen kutyáját sétáltatta.

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinhoz – cégháló a momentumos politikus körül

Mint arról korábban beszámoltunk, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.
Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. 

A Mandiner a NAV-hoz fordult a feltételezett házkutatás kapcsán

A lap olvasója számára a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinhoz köthető telephely kapcsán a lap az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott-e házkutatást Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt?
  • Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

Forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére