Házhoz viszik a kultúrát

• 2020. március 31., kedd •
Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken már hetek óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek.
Házhoz viszik a kultúrát

A közösségi élmény pótolhatatlan és manapság hiánycikk, ezért indítják útjára a #kulturfutar elnevezésű akciót. Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnének az AGORA munkatársai hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést. Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Az első #kulturfutar április 2-án, csütörtökön este 18:30-kor indul. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot, a város showmanjét – sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója - kérték fel az esti körútra. Pénteken az ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget. Várják tehát a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelep lakóit 18:30 és 20:30 között az erkélyekre, ablakokba egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra.

A menetrend:

Április 2. csütörtök 18:30 - Joskar-Ola lakótelep: Pázmány P. krt. 2–22. tömbbelső (új park)

KISZ lakótelep: Krúdy 6–Szent Flórián 30. közötti hátsó parkoló

Derkovits lakótelep: Váci 10–18. parkoló

Oladi lakótelep: Kassák Lajos u.-Bakó Béla u. belső udvar parkoló

Stromfeld lakótelep:Stromfeld u. 21–33.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére