Hazai MMA-sok edzettek az Amerikából hazatért Sárközi Róberttel (fotógaléria)

• 2021. május 16., vasárnap •
Először volt Szombathelyen MMA-szeminárium, az eseménynek a Haladás Sportkomplexum adott otthont szombaton.
Hazai MMA-sok edzettek az Amerikából hazatért Sárközi Róberttel (fotógaléria)

Együtt tréningeztek Sárközi Róbert profi MMA-promoterrel meghívott sportolók a hétvégén a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. Az Amerikából nemrég hazatért harcos odakint az UFC-ben a legkiválóbb MMA-sokkal szokott edzeni, tapasztalatait most ezen a közös edzésen adta át hazai sportolótársainak.

A házigazdák célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek a kevert harcművészetek népszerűsítésére, az itthoni sportolók tapasztalatgyűjtésére, és nem utolsósorban egy válogatóra. Szeretnék ugyanis elérni, hogy minél több magyar versenyző jusson ki külföldi, akár amerikai versenyekre - tudtuk meg Őze-Guth Szilviától, a rendezvény szervezőjétől.

A helyszínen kiderült, hogy 42 versenyzőt fogadtak most amatőr és profi kategóriában, az ország minden tájáról érkezdtek MMA-harcosok. Őze-Guth Szilvia úgy fogalmazott: szemmel láthatóan van jövője a sportágnak, népszerű műfajról van szó. Elhangzott: több gálát szerveznek majd a jövőben, amelyeken a most megjelent sportolók is részt vesznek. Hamarosan Szerbiában rendeznek hasonlót, ahol a magyar csoport is képviselteti magát, és a legjobbjaink léphetnek majd ketrecbe - köztük Molnár Benjámin magyar és német bajnok MMA-sportoló.
Szeptemberben pedig Répcelakon lesz egy küzdősportgála, ahol szintén láthatóak lesznek MMA-küzdelmek.

Fotók: Puskás Enikő

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére