Havazással indulhat a hétvége

• 2022. január 21., péntek •
Szombaton az ország jelentős részén indulhat hóeséssel a nap.
Havazással indulhat a hétvége

Szombat hajnalban észak, északnyugat felől havazás kezdődik, reggelre az északkeleti tájakat leszámítva már többfelé hullhat a hó. A Nyugat-Dunántúlon lehet, hogy inkább havas eső esik. Délelőtt aztán a felhőzet gyorsan csökkenhet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. -1 és +3 fok között változik a hőmérséklet – olvasható a köpönyeg.hu közleményében.

A következő nap a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és szórványosan számíthatunk havazásra, havas esőre. Keleten a növekvő felhőzet elszórtan hózáporokat is hozhat. A legtöbb napsütés a Duna-Tisza-közén valószínű. Reggel -7, délután +1°C körüli értékeket mérhetünk.

A jövő hét az ország nagy részén többórás napsütéssel indul, de az Alpokalján borongós marad az idő, és itt szállingózhat a hó. Még mindig élénk lesz az északnyugati légmozgás. Délután fagypont körül alakul a hőmérséklet. Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki kisebb havazás, hószállingózás, nyugaton havas eső, ónos eső is. Fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. 0-5 fok várható.

A szerdára eleinte csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet, hogy aztán a délután szórványosan előforduló hószállingozást és ónos esőt hozzon. Ezen a napon végig élénk marad az északnyugati szél. Marad a 0-5 fok közötti maximum.

Forrás: vg.hu
Fotó: Shutterstock
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére