Hatalmas küzdelemben győzték le a szombathelyiek a vendég ajkaiakat – fotók

forrás: vaol • 2021. október 25., hétfő •
Az NB II.-es labdarúgó bajnokság 13. fordulójában harcias, küzdelmes meccsen múlta felül a Haladás az Ajkát.
Hatalmas küzdelemben győzték le a szombathelyiek a vendég ajkaiakat – fotók

Szombathelyi Haladás–FC Ajka 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2628 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Má. (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Mi. (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Ajka: Horváth D. – Tar, Csizmadia, Heffler T. (Görgényi, 19.), Szűcs – Tóth G. (Dragóner, 90.), Csemer, Lehoczky (Stoiacovici, 90.), Tajthy (Berzsenyi, 90.) – Gaál, Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerzők: Tóth-Gábor (18.), Szarka (53.), Monori (86.).
Kiállítva: Gaál (73.).

18. perc: Kállai hagyta faképnél védőjét, majd középre adását Tóth-Gábor Kristóf pofozta közelről Horváth ketrecébe (1-0).
24. perc: Egy kontrából kis híján egyenlítettek az vendégek, Rózsa hatalmas bravúrt mutatott be.
32. perc: Szarka 18 méterről leadott lövését fogta biztosan Rózsa.
53. perc: Gaál passzolt Szarkához, aki lefordult védőjéről és 10 méterről Rózsa kapujába bombázott (1-1).
86. perc: Kállai beívelését Monori fejelte a vendégek kapujába 7 méterről (2-1).

A zöld-fehérek csatájának a Haladás volt az esélyese, de nem feltartott kézzel futott ki a pályára az Ajka sem. Ennek ellenére az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk, volt viszont egy szerencsétlen összefejelés, Mocsi és Szarka találkozott a levegőben, aminek következtében a hazaiak védőjét kicsivel később le kellett cserélni, Guzmics érkezett a helyére. A 15. percben szövögette első komolyabb támadását a Hali, de könnyedén tisztázott az ajkai védelem. Nem sokkal később Kállai Kevin remek egyéni megmozdulása végén Tóth-Gábor Kristóf juttatta vezetéshez a szombathelyieket. A gól színt hozott a játékba, sorra vezették támadásaikat az ajkaiak, akik ha túl is jutottak a hazai védelmen, Rózsa állta útjukat. Hiába mozgósított komoly erőket a Veszprém megyei alakulat az első félidő hátralevő részében, a Haladás magabiztosan őrizte egygólos előnyét és csak a kínálkozó lehetőségre ácsingóztak Németh Szabolcs tanítványai, hogy egy kontrából növeljék a különbséget.

Szünet után is lendületben maradt az Ajka, és az 53. percben sikerült is egyenlíteniük, ez volt szezonbeli első akciógólja a Szombathelynek, amit el kellett szenvednie. A vendégek agresszív játéka szemmel láthatóan nem tetszett a vasiaknak, akik nem ehhez vannak hozzászokva hazai környezetben. Az egyenlítést követően kettős cserével próbált új lendületet adni csapatának Németh Szabolcs: Tóth Mátét Devecseri, Doktoricsot pedig Horváth Rajmund váltotta. A 73. percben megfogyatkozott az Ajka, Gaál második sárgáját is megkapta, a Haladás pedig mindent egy lapra feltéve rohamozott. A várt áttörést a 86. perc hozta meg, amikor egy jobb oldali beadást Monori felhőfejessel juttatott az ajkai kapuba, amivel el is döntötte a találkozót

.

Újabb győzelmével ismét listavezető a Hali!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére