Harminc migráns fogdosott, szexuálisan molesztált két német nőt Milánó főterén, szilveszter éjjel

origo.hu/milano.corriere.it • 2022. január 09., vasárnap •
A korábban luxusvárosként közismert Milánót bűntanyává változtatták a bevándorlók szilveszter éjjelén. Egyre gyakrabban számol be a sajtó illegális bevándorlók által elkövetett visszaélésekről, portyázásokról, szexuális erőszakról az észak-olasz nagyvárosban.
Harminc migráns fogdosott, szexuálisan molesztált két német nőt Milánó főterén, szilveszter éjjel

Sajtóközleményekből kiderül, hogy gátlástalan pokoli hangulat uralkodott szilveszter éjszakán Milánó főterén. Szexuális zaklatások színterévé vált az év utolsó éjszakáján a Dóm tér. Két német turistanőt vett körül egy harminc fős férficsoport, akik a molesztálás során arabul beszéltek. A turisták beszámolója szerint a helyszínen lévő rendőrök segélykérésük ellenére sem léptek közbe a zaklató csoport feloszlatására. Helyszíni kamerák felvételei tanúskodnak a jelenetről, ahogyan az erőszakos férfiak körbevették a két nőt, majd testüket tapogatták. Az egyikük a földre esett, de még akkor sem fejezték be a molesztálást.

Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek

– számoltak be utólag a sokkoló eseményekről az áldozatok.

A milánói hatóságok mindeddig a szilveszter éjszakán elkövetett öt erőszakos zaklatásról tudnak, nem kizárt, hogy további feljelentések érkeznek. Az esetek kísértetiesen hasonlítanak a 2016-ban Kölnben elkövetett nemi erőszakhoz, melyet hasonlóan az óévet búcsúztató nők ellen követtek el. A Milánói rendőrség egy 19 éves lány esetében is nyomoz, akit a korábbiakhoz hasonlóan egy arabul beszélő csoport vet körül és bántalmazott a Dóm téren.

Barátnőjének sikerült kimenekülnie a támadók gyűrűjéből, ő azonban egyedül maradt. Értéktárgyait és táskáját önként átadta a támadóknak, ők azonban tovább folytatták a molesztálást. A hatóságok beszámolója szerint egy megszaggatott ruhadarabokban, a félelemtől sokkos állapotba került lányt találtak az esetet követően a téren. Több hasonló bűncselekmény felkutatását végzik a hatóságok, helyszíni kamerák és a világhálón megosztott amatőr felvételek segítségével.

"Méltatlan Milánó városához a szilveszter éjszakán elkövetett csoportos erőszak" – nyilatkozta Giuseppe Sala, Milánó főpolgármestere. 

Együttérzéséről biztosította az áldozatokat, és ígértet tett a fosztogatásokat és a szexuális erőszakot elkövetők felderítésére és megbüntetésére.

Elfogadhatatlannak nevezte a szégyenletes erőszakot Matteo Salvini, a jobboldali Liga főtitkára.

Remélem, hogy mielőbb sikerül a tettesek nyomára akadni. Remélem, hogy 2022-ben kevesebb lesz a fosztogatás és bűncselekmény, kevesebb bevándorló érkezik és az olaszok nyugalomban és biztonságban élhetnek

– kommentálta Twitter bejegyzésben a milánói terrorral kapcsolatban Salvini.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére