Hamarosan ismét Vas vármegyében köszönthetjük az MMA magyar és nemzetközi klasszisait

• 2023. március 23., csütörtök •
Április 15-én a Sárvár Aréna ad otthont a jótékonysági Vulcano Nemzetközi Ketrecharc Gálának. Az esemény névadó szponzora a Vulcano Építő Kft., támogatói egyebek mellett az Volvo Alpok Autó Kft., és a Vas Népe is – derült ki az esemény bejelentő sajtótájékoztatón, amit csütörtökön a Spirit Hotelben tartottak meg.
Hamarosan ismét Vas vármegyében köszönthetjük az MMA magyar és nemzetközi klasszisait

Alig egy hónap múlva ismét Vas vármegyében köszönthetjük az MMA magyar és nemzetközi klasszisait, ugyanis a Szülőföld Egyesület jótékonysági ketrecharc gálát szervez a Kolping Támogató Szolgálat - Sárvár és Kistérsége javára. Az esemény főszervezői Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba.

A délutáni nemzetközi mérkőzéseket megelőzően az országban egyedülálló, egész napos küzdősport gálán már 9 órától változatos, izgalmas programok – katonai közelharc-bemutatók, Grippen-szimulátor, haditechnikai bemutató és az MMA amatőr magyar bajnokság – várják az érdeklődőket. A gálán a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló harcosok is megküzdenek, a felállított toborzó ponton pedig a Magyar Honvédség munkatársai igyekeznek megszólítani a fiatalokat.

–  A rendezvény fővédnökségére dr. Simicskó István volt honvédelmi minisztert kértük fel, hiszen a honvédelmet és a küzdősportot az ő személye köti össze – fogalmazta meg Farkas Csaba, aki hozzátette: az esemény védnökei Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Kondora István, Sárvár polgármestere. Kondora István kiemelte: örül, hogy a Sárvár Aréna adhat otthont a rangos eseménynek, ami által újra visszaköltözhet az élet, a pezsgés az épületbe.

Az öt ország sportolóit felvonultató gála 17.30-kor kezdődik. Őze Balázs, az esemény szakmai vezetője hangsúlyozta:

a gálán két küzdősport szakág, a K1 és az MMA képviselteti magát. A fő mérkőzésen Molnár Benjamin és indonéz ellenfele lép a ketrecbe, az esemény pikantériáját pedig Seregély Gyöngyi kyokushin karate magyar bajnoki mérkőzése adja. A tíz mérkőzésen emellett lesz K1 profi címmérkőzés is, az est sztárvendége pedig a holland Ismael Londt lesz.

Molnár Benjamin, profi MMA sportoló bár nem készül címvédésre, mégis izgalmas mérkőzésre számít holland ellenfele ellen.

Seregély Gyöngyi ifjúsági Prima-díjas, Európa- és magyar bajnok sportoló elmondta, valószínűleg a sárvári lesz karate-pályafutása utolsó versenye, ami után visszavonul. Terve, hogy a honvédség hivatásos állományában szolgáljon tovább kiképzőként.

Kocsis Gergő a névadó szponzor Vulcano Építő Kft. képviselője és Hazafi László, a főszponzor Volvo Alpok Autó Kft. ügyvezetője kiemelték: cégeik örömmel álltak a jótékonysági kezdeményezés mellé támogatóként.

A gála bevételéből a Kolping Támogató Szolgálat – Sárvár és Kistérsége fogyatékkal élő gondozottjai és munkatársai még több programon tudnak részt venni – emelte ki Rábáné Varga Anita, a szolgálat vezetője.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére