Halszelettel csábították el az RSD negyedik legnagyobb csukáját

• 2023. május 30., kedd •
A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) rekordlistájára felkerült minden idők negyedik legnagyobb csukája, egy közel 11 kilós példány.
Halszelettel csábították el az RSD negyedik legnagyobb csukáját

Már jócskán több mint 300 darab, legalább 15 kilogrammot meghaladó rekordpontyot töltöttek fel idén az RDHSZ közel 14 éve működő rekordlistájára, amely azonban értelemszerűen nem csak békés halakat tartalmaz - írja a Pecaverzum.

Csuka kategóriában 78 fogás található az adatbázisban, és a nemrég partra került példány kevesebb mint fél kilogrammal maradt el a lista dobogós helyezésétől. 

Mundtner Ferenc (Kinizsi HE) dévérkeszegszelettel akasztott május 21-én, vasárnap egy 10,800 kilós „fenevadot”, amelynek a hossza 98, míg a kerülete 50 centiméter volt. 

A hal hajnali 3 órakor vette fel a felkínált csalit a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágán, Taksonynál. 

Mundtner Ferenc 20-80 grammos botot, 0,40-es monofil zsinórt és 4-es horgot használt a rekordlista adatlapja szerint. A fárasztás 10 percig tartott szélcsendes időben.

A halőrök által hitelesített hal a rekordlista abszolút negyedik helyére került a csukák között, és mindösszesen 410 gramm választotta el a képzeletbeli bronzéremtől.

Az első helyen Székely György (Neptun HE) és az ő 2020. december 2-án kifogott 12,000 kilós csukája áll. 

(nyitókép: RDHSZ)
Forrás: pecaverzum.hu

közösség

további frisss

lap tetejére