Hali: csapatnyi új játékossal, cél az NB. I!

hv • 2022. június 20., hétfő •
A mai nappal megkezdte a felkészülést a bajnokságra a Haladás NB II.-es labdarúgó csapata. Az ebből az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón 8 új futballista érkezését, s tíz távozását jelentették be. Többször és többektől is elhangzott, hogy megcélozza a gárda a visszajutást az első osztályba!
Hali: csapatnyi új játékossal, cél az NB. I!

Alaposan kicserélődik az állomány az előző szezont másodosztály 6. helyén végzett Haladásnál. Séllei Árpád ügyvezető kijelentette, hogy a most igazolt nyolc új labdarúgóval egyértelműen megpályázzák a feljutást. Mészöly Géza szakmai igazgató szerint most olyan karakterű játékosokat sikerült Szombathelyre csábítani, akikkel sikerülhet nem csak a focisták, hanem a lelkes, szombathelyi drukkerek álmát is valóra váltani. Ehhez persze kiegyensúlyozottabb szereplésre és a Rohonci úti stadion ismételt oroszlánbarlanggá varázsolására lesz szükség.

Németh Szabolcs vezetőedző az új igazolások bemutatása előtt a távozók névsorát ismertette. Ők a következők: Délczeg Gergely, Guzmics Richárd, Holdampf Gergő, Kállai Kevin, Monori Norbert, Pataki Márk, Rózsa Dániel, Tóth-Gábor Kristóf, Stieber András, Szekér Ádám. 

Az újak pedig (zárójelben előző klubjuk): Bolla Gergő (NK Lendava), Borvető Áron (III.ker. TTVE), Csernik Kornél (Soroksár), Hursán György (PMFC), Mursits Roland (Dorog), Nyíri Vince (Dorog), Sipos Zoltán (Szolnoki MÁV), Vanja Zvekanov(Javor).
Alighanem nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy ez a nagyarányú keretátalakítás igencsak feladja a leckét a szakmai stábnak. Az edző szerint az elkövetkező hat hetes felkészülési időszak alatt kell egybegyúrni olyanná a gárdát, amely képes lehet a kitűzött nagy cél eléréséhez. 

Mi két újonnan érkezett játékost kérdeztünk, hogy miért választották a Halit

A 25 éves, védekező középpályás Hursán György Békéscsabáról indult, most Pécsről érkezett, korábban azonban az 1860 München focistája is volt:
-    Szeretnék nagy célokért küzdeni, a jelenlegi csapatból korábbról nem ismerek senkit, de szerintem nem lesz gond a beilleszkedéssel. A városból még nem sokat láttam, hiszen csak csütörtökön érkeztem a párommal. Az első benyomásim mindenestre jók. Ami pedig a kitűzött célt illeti, úgy vélem, hogy - a játékosállományt figyelve – reális a cél, s bízom benne, hogy el is érjük majd azt. Mától ezen dolgozunk.

A legismertebb új fiú a 23 éves Csernik Kornél, akit sokan ismerhetnek a Fradiból. Fiatal kora ellenére komoly, NB I-es és nemzetközi tapasztalatokkal is bír. Szombathelyre a Ferencváros fiókcsapatából, a Soroksárból érkezett.  

-    Nagyon örültem a megkeresésnek, miután lejárt Soroksáron a szerződésem, ugyan kínáltak újat, én olyan csapatban szerettem volna játszani, amelynél reális cél az NB I.-be való feljutás. Ismét szeretnék az első osztályban futballozni, így megismerve a Haladás jövőképét nem volt nehéz választanom. Úgy gondolom, hogy sok jó, és fiatal játékos érkezett. A következő hetekben csapattá kell összeállnunk, most kemény munka következik, de ez kell is céljaink eléréséhez. A másodosztályba több jó csapat is van, akikkel nekünk fel kell vennünk a versenyt.

közösség

további frisss

lap tetejére