Halász Bence nem jutott be a kalapácsvetés döntőjébe

origo.hu • 2021. augusztus 02., hétfő •
A világbajnoki bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés hétfői selejtezőjében a legjobb tizenkettőn kívül zárt, így nem sikerült kvalifikálnia magát a döntőbe.
Halász Bence nem jutott be a kalapácsvetés döntőjébe

Halász Bence a férfi kalapácsvetés selejtezőjének A csoportjában kapott helyet. A 23 éves szombathelyi dobó elsőre 75.39 méterre repítette a kalapácsot, amivel egy kör után a 15 fős csoportban a negyedik helyen állt.

A második sorozatban a francia Quentin Bigot és az ukrán Mykhaylo Kokhan megdobta a biztos döntőbe jutást jelentő 77.50 méteres szintet. Halásznak ugyanez nem sikerült, mert a hálóba dobta a kalapácsot.

A magyar versenyző utolsó kísérletére sajnos nem tudott javítani, 75.03-at dobott, és mivel többen is megelőzték őt, így a kilencedik helyen zárt csoportjában.

Az első az szerintem egy jó dobás volt. Végig azt éreztem, hogy jól mozgok, hajtottam, jó állapotban éreztem magam, nem tudom, miért nem tudtam meglépni azt a lépcsőfokot, ami a nagyobb dobáshoz kellett volna. Máskor az ilyen dobások messzebb szállnak

- nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence. Hozzátette, nem gondolja, hogy bátortalan lett volna, nem izgult.

A januári műtét utáni időszakról elmondta, áprilisban tudta elkezdeni a "nettó felkészülést", addig tartott a rehabilitáció.

"Azt beszéltük, hogy jó lett volna, ha van még egy hét az olimpiáig. De az erőnlétemet visszanyertem, jó formába kerültem, a Gyulai Memorialon 78 métert dobtam" - fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Bencét a nem sokkal utána megrendezett B csoportból több mint hárman megelőzték, ezért nem sikerült a 12-es döntőbe jutás a számára.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére