"Hálásak vagyunk, hogy szolgálhatjuk a szombathelyieket"

sd • 2020. május 22., péntek •
Harmadik hetébe lépett a szombathelyi Fidesz akciója, amelynek keretében naponta 15 menüt juttatnak el idős, beteg, egyedül élő polgártársainkhoz három jószándékú étterem felajánlásának köszönhetően. Pénteken a kámoni városrész egyes lakóit kereste fel Hende Csaba és Horváth Gábor.
Hálásak vagyunk, hogy szolgálhatjuk a szombathelyieket

Az ételfutárok először Etelka nénihez csengettek be, aki már nagyon várta a pénteki ebéd érkezését. A menü ezúttal paradicsomleves volt rakott zsemlével. Etelka néni 79 éves, hat éve özvegy, egyedülálló, mozgásában korlátozott, gerincproblémákkal is küszködik, ezért rendszeresen jár úszni terápiás jelleggel. Látása sem a régi, így igazán nagy segítség számára az ételfelajánlás. Etelka néniről kiderült, hogy rendkívül naprakész a világ dolgait illetően. Hende Csabával folytatott rövid beszélgetése során szó esett arról is, mennyire szerencsések vagyunk mi, vasiak, hogy az országban itt volt szinte a legkevesebb vírusos megbetegedés. Köszönhető volt mindez a fegyelmezettségnek és az összefogásnak.


A szomszédos utcában háza előtt várta az ebédet István bácsi. A 72 éves idős úr szintén egyedülálló, rossz körülmények között él, nemrég autóbalesetet szenvedett. Ő is nagyon hálás volt a gondoskodásért.
Pár sarokkal arrébb Panni nénihez is becsengetett Hende Csaba és Horváth Gábor. A 81 éves asszony hosszú évek óta özvegy. Kisnyugdíjas, így a pici segítség is sokat számít neki.

- Nagyon sok idős, egyedülálló ember itt a körzetben. Kámon, Herény régi kertvárosi övezet, a gyerekek többségében kirepültek a családi fészekből, az idősek pedig itt maradtak. Próbáltam olyan embereket kiválasztani erre az akcióra, akik egyedülállóak, mozgásukban korlátozottak vagy egyéb egészségügyi problémával küszködnek. Óriási segítség ez nekik. Egyikük már jelezte, hogy próbáljak meg neki segíteni abban, hogy szociális alapon tűzifát igényelhessen. Az önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó osztályának munkatársai szerint a kámoni, herényi városrészről nem jellemző a segítségkérés, inkább a lakótelepi övezetekből. Nem igazán vállalják fel gondjaikat az itt élő kisnyugdíjasok, megpróbálják megoldani egymás között a problémákat. De itt is éppúgy vannak rászorulók, mint a város bármely más pontján - tájékoztatta lapunkat Horváth Gábor önkormányzati képviselő.

A városi Fidesz-szervezet által kezdeményezett melegételosztás három hete zajlik, nagy sikerrel, az emberek hálásak a folyamatos törődésért és gondoskodásért.
 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére