Halálos beteg a Jurassic Park sztárja

magyarnemzet.hu • 2023. március 19., vasárnap •
Harmadik stádiumú vérrák miatt kap kezelést Sam Neill új-zélandi színész, az 1993-as, eredeti Jurassic Park című film férfi főszereplője.
Halálos beteg a Jurassic Park sztárja

A 75 éves színésznél tavaly márciusban, a Jurassic World: Világuralom sajtóturnéja alatt fedeztek fel dagadt nyirokmirigyeket, s később angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála, amely a non-Hodgkin-limfóma egy ritka és agresszív formája - írja a magyarnemzet.hu.

A The Guardian Australia című lap beszámolója szerint Neill szervezete nem reagált megfelelően a kemoterápiára, ezért egy új rákgyógyszert próbáltak ki rajta, amelynek köszönhetően mostanra a szervezetében nincsenek rákos elváltozások, de ezt a kezelést élete végéig folytatnia kell.
A színész emlékiratai a közeljövőben jelennek meg, ezzel kapcsolatban adott interjút.
 

Az a helyzet, hogy beteg vagyok. Talán haldoklom. Úgyhogy ezzel most jobban bele kell húznom

– írja a könyv első fejezetében.

Sam Neill Észak-Írországban született 1947-ben, de családjával már gyerekként Új-Zélandra költözött. Színészi pályáját az 1970-es években kezdte; az első jelentős elismerést a Sleeping dogs című filmben 1977-ben nyújtott alakításáért kapta, majd számos kasszasikerben és díjnyertes filmben alakított szerepet. A világhírnevet az 1993-as Jurassic Park hozta meg számára, melyben ő vitte vászonra Alan Grant paleontológusprofesszor alakját.

Borítókép: Sam Neil (Fotó: AFP/Rich Polk)

közösség

további frisss

lap tetejére