Haladás: kettőből kettő

• 2020. július 09., csütörtök •
A Siófokon megrendezett felkészülési minitornán előbb a házigazdát, majd az NB III-ból feljutó Pécset is megverték a szombathelyiek.
Haladás: kettőből kettő

A szombathelyieknél három játékos hiányzott sérülés miatt. Farkas Balázs a jobb vádliját fájlalta, Kállai Kevin a combjára kapott rúgást, míg Schuster Ronald vállsérüléssel bajlódik. Bemutatkozott viszont a nyáron igazolt két új szerzemény, Csilus Tamás és Simon András.

A Siófok és a Haladás összecsapásán mindkét csapat nagy lendülettel, harcosan kezdett, a negyedik percben Németh Márió 12 méteres lövése a jobb sarok mellett suhant el. Egy perc múlva Simon lőtt a jobb sarok mellé, majd a 12. percben a csatár próbálkozását védte a kapus. Negyedórányi játékot követően egy jobb oldali beadást Elek hét méterről a jobb sarokba fejelt (0-1). A 23. percben egyenlített a Haladás: Németh Milán robogott el a bal szélen, beadását Jancsó 15 méterről a jobb sarokba vágta (1-1). Négy perc múlva már a vasiaknál volt az előny. Tóth Milánt lökték fel a jobb oldalon a tizenhatoson belül, a büntetőt Rácz a jobb felső sarokba bombázta (2-1). Bő félórányi játékot követően Tóth Milán passzát Németh Márió 16 méterről lőtte kapura, ám a kapus bravúros védéssel mentette a jobb felső sarokba igyekvő labdát. A Haladás bátran, gyorsan futballozott, sok helyzete volt, megérdemelten nyert - olvasható a klub hivatalos honlapján.

A Pécs elleni meccsen a Haladás védelmében helyet kapott a Mol Fehérvár 20 éves védője, Mocsi Attila, aki az utóbbi időben próbajátékon szerepelt Szombathelyen. A két klub már megegyezett az átigazolásról, már csak a szerződés aláírása van hátra. Az első negyedórában a vasiak rengeteg helyzetet elhibáztak, Tóth Barna például két kontrából két gólt is szerezhetett volna, ám előbb fölé, majd mellé lőtt. A 15. percben pedig Debreceni a félpályáról vezette a kapusra a labdát, ám hosszan szöktette magát és a kapus védett. A 38. percben Medgyes lépett ki a Debrecenitől kapott passzal, majd a kapust is kicselezve a bal sarokba gurított (1-0). Négy perc múlva egy szép szombathelyi támadás végén Debreceni Medgyeshez passzolt, a támadó kicselezte a védőket és a kiinduló kapus mellett a bal sarokba helyezett (2-0). Küzdelmes mérkőzésen a szombathelyiek jó hozzáállással, okosan, olykor szépen játszottak.

Mátyus János szerint felkészülési időszakban az eredmények másodlagosak, ugyanakkor elvárása a csapatával szemben, hogy mindig mindenhol helytálljon.
– Jó volt, hogy kicsit kizökkentünk az edzésekből és végre nem csak egymás ellen, hanem idegen csapatokkal futballoztunk. Egy jó edzésnek felelt meg ez a két összecsapás. Hasonló volt mindkét mérkőzés, elégedett vagyok a látottakkal, egy kicsit demonstráltuk, hogy kell velünk számolni - de még rengeteg munka vár ránk. Örülök, hogy sikerült elérni azt, hogy valamennyi poszton két hasonló képességű játékossal számolhatok, így nagy a konkurencia, senki sem ülhet a babérjain, nagy lesz a harc csapatba kerülésért. Hogy ott folytattuk-e, ahol tavasszal abbahagytuk? Az a fontos, hogy az augusztus 2-i bajnoki rajton ott folytassuk! - nyilatkozta a tréner a haladas.hu-nak.

A szombathelyiek legközelebb szombaton 17.30-kor Vépen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen.


fotó: haladas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére