Ha te is így fűtesz, látnod kell az MVM posztját: jóval kevesebb lehet a számla, ha betartod, amit írtak

femina.hu • 2022. december 04., vasárnap •
Az MVM spórolási tanácsot adott a konvektorral fűtőknek.
Ha te is így fűtesz, látnod kell az MVM posztját: jóval kevesebb lehet a számla, ha betartod, amit írtak

A tippet a femina.hu írta meg. Miután a kormány hozzányúlt a rezsicsökkentéshez, bevezettek egy fogyasztási limitet a gázra és az áramra egyaránt, amin felül úgynevezett lakossági piaci ár, 747 forint köbméterár, illetve 70,10 forint/kWh fizetendő.

Nem véletlen tehát, hogy az emberek próbálják a lehető legjobban lecsökkenteni energiahasználatukat, de ez a fűtésszezonban nem olyan egyszerű feladat. Az MVM most a gázzal, azon túl is a konvektorral fűtőknek szolgált egy jó tippel, hogyan tarthatják kézben energiahasználatukat.

Spórolás konvektorszabályozóval

Az MVM Facebook-posztban hívta fel a lakosság figyelmét arra a lehetőségre, melyet az energiahatékonyság és a gázfogyasztás szabályozása érdekében ajánlanak, jelenleg kedvezményesen.

A megoldás voltaképpen egy konvektorhoz csatlakoztatható vezérlőeszköz és termosztát, amelynek segítségével szabályozható a lakás vagy ház fűtése.

A szabályozás helyben vagy akár távolról is vezérelhető.Az MVM szerint a szabályozónak több előnye is van. Csökkenti a gázszámlát, hiszen az ember a saját igényének, életvitelének megfelelő módon állítja be az intenzívebb vagy gyengébb fűtési ciklusokat. Egyszerűen beállítható, hogy a nap mely szakában hány fok legyen a konvektorral fűtött helyiségekben.

A fentieknek köszönhetően jelentős energia takarítható meg, és jelentős összeg faragható le a gázszámlából.

Az átlagos éves felhasználásának akár 15%-a is megspórolható.

A konvektor szabályozása az eszközzel sokkal könnyebb, mivel a konvektort digitális termosztát vagy akár mobilapplikáció segítségével is lehet irányítani.

A beszerelés egyébként semmilyen beavatkozást, szétszerelést nem igényel a konvektoron. Mivel könnyű és biztonságos a szerelése, az MVM útmutatója alapján szakember nélkül is beüzemelhető. Noha a szerkezetet egyszer meg kell venni, ez egy kis befektetés annak érdekében, hogy az ember ebben és az elkövetkezendő fűtési szezonokban is jelentősen csökkentse a gázszámláját.

közösség

további frisss

lap tetejére