Gyorsforgalmi út, közösségi közlekedés fejlesztése – fontos témákról tárgyalt Hende Csaba és Nemény András

• 2020. február 10., hétfő •
Hétfőn délután Hende Csaba parlamenti irodájában fogadta Nemény András polgármestert, hogy megvitassák a várost érintő legfontosabb kérdéseket. A megbeszélésen részt vett Illés Károly kormánypárti frakcióvezető és László Győző alpolgármester is.
Gyorsforgalmi út, közösségi közlekedés fejlesztése – fontos témákról tárgyalt Hende Csaba és Nemény András

Több ízben beszámoltunk róla: Hende Csaba országgyűlési képviselő sokáig várt Nemény András megkeresésére. Az októberi önkormányzati választások után jó ideig nem kereste Szombathely frissen megválasztott polgármestere, bár ő rögtön felajánlotta együttműködését és munkáját a város érdekében. Január végén aztán robbant a levélügy: állítólag a városháza éterében elkeveredett az az elektronikus üzenet, amelyben Hende Csaba válasza állt. Némi huzavona után végül Nemény András úgy döntött, nem Brüsszelbe repül nemlétező forrásokért, hanem hajlandó autóba ülni, hogy a fővárosban egyeztessen a terület országgyűlési képviselőjével a Szombathelyt érintő fejlesztésekről.

Múlt héten a Modern Városok Program révén már találkozott a két politikus, hétfőn délután pedig sor került a sokáig tervezett megbeszélésre. Hende Csaba oldalán ott ült Illés Károly kormánypárti frakcióvezető is, Nemény Andrást pedig László Győző alpolgármester kísérte el.

Hende Csaba közösségi oldalán arról számolt be, hogy „Szombathely jövőjéért és fejlesztéséért viselt felelősségünktől vezérelve, a város polgárai érdekeinek hatékony, együttes érvényre juttatása érdekében” több dologban is megegyeztek. Egyetértettek abban, hogy szükség van Szombathely és Kőszeg, valamint Szombathely és Körmend gyorsforgalmi összeköttetésének biztosítására és a Szombathelyt elkerülő gyorsforgalmi útszakaszok megépítésére. Megegyeztek abban is, hogy a város érdekeinek megfelelő feltételeket kell kialakítani a szombathelyi hulladékgazdálkodásban. Tárgyaltak a szombathelyi közösségi közlekedés fejlesztéséről is, ennek érdekében korszerű elektromos hajtású buszok rendszerbe állítását szorgalmazzák.  Továbbá terveik között szerepel a város iparterületeinek további fejlesztése.

Hende Csaba megjegyezte, Éhen Gyula szavait tartja politikai hitvallásának: “Szombathelyért mindent, Szombathelyt semmiért!”

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére