Gyógyászati élmények a Bükk tövében

Szponzorált tartalom • 2018. július 09., hétfő •
Pihenhetsz és dolgozhatsz is Miskolc környékén.
Gyógyászati élmények a Bükk tövében

Már rongyosra lapozgathattuk családunkkal a katalógusokat, valamint az internet adta javaslatokat is mind sorra vettük, hol töltsük közösen az ünnepeket, mégis elakadtunk döntéshozatalunkban? Bármely pontján is lakjunk az országnak, annyi bizonyos, hogy évszaktól függetlenül felejthetetlen élményekben gazdagodhatunk az immár 80 éve Miskolchoz csatolt Tapolcán. A terület egy barlangrendszere alatt ugyanis forrásvíz helyezkedik el, melynek 30 °C körüli hőmérséklete, nem utolsó sorban az átlagoshoz képesti alacsony sótartalmával (<1000 mg/l) komoly kikapcsolódási lehetőségeket kínál, valamennyi odalátogató részére. Mivel a feltört forrásvizet teljesen fedett barlangrendszerben tárták fel, ebből következik, hogy a víz hője állandónak tekinthető, így bármikor és hosszabb távon is tartózkodhatunk benne.

Tekintve a megyeszékhely 2004-es gyorsforgalmi hálózatba kötését, Budapestről mintegy fél órával csökkent a menetidő az M30-ra hajtással, emellett a Debrecen gyorsabb elérését lehetővé tevő E79-es autópályáról 22, míg az M3-as hosszabbított vonalában Nyíregyházáról csaknem negyed órával lecsökkent Miskolc regionális elérhetősége. Amint megérkeztünk, további tervezgetéssel nem kell foglalkoznunk, hiszen az üdülő létesítmény számos programlehetőségekkel szolgál, többek között a minden szombaton, havi szinten legalább 2 alkalommal még koncerttel is kísért éjszakai fürdőzést. Mivel a gyógymedencék nemcsak fedett résszel rendelkeznek, így melegebb napokon akár ide is áttelepíthetik a programszervezést. Beltéri medencéből 6, míg szabadtériből pedig 3+3, (gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt elosztott) medencék állnak rendelkezésre a kedves idelátogató turistáknak. A legoptimálisabb hőmérsékletű víztest kiválasztásának érdekében, beltéri medencéik közül a fürdőcsarnokban 30°C alatti hideg gyógyvízből átmehetünk az akár 6°C-kal is melegebb dupla termál medencébe. Ha már a gyógymedencét szóba hoztuk, nem feledkezhetünk meg a víz élettani szempontból jótékony hatásairól sem, ugyanis e forrásvízben áztatva magunk mérsékelhetők az ízületi betegségek kialakulásának valószínűségei, ugyanakkor belső mirigyeink, valamint anyagcsere működésünket is pozitívan befolyásolja. Kedvezően hat emellett a reumás betegségek kezelésében, ám oldott szilárdanyag tartalma nem jelentős. Érdemes szezonidőben is meglátogatnunk az üdülőközpontot, hiszen így a fellelhető összes medencében megmártózhatunk, ám a tél beálltával sem korlátozódik mérvadóan a gyógyászati lehetőségek tárháza, mert további 4 db lávaköves finn szauna, (2 db 10 fős, egy 4 fős és egy 30 fős kapacitású), valamint ha itt nem szeretnénk megállni szervezetünk méregtelenítési folyamatában, úgy tovább 14 db személyes gőzkabint is igénybe vehetünk. A szaunázni vágyók ugyanakkor fellélegezhetnek egy 16-18°C-os merülő medencében is. Amennyiben családostól indulunk az ígéretes utunknak, úgy készüljünk előre, kortól függetlenül mindannyiunk magas színvonalú kiszolgálása biztosított, ráadásul abban az esetben sincs okunk aggódni, ha gyermekünk nem tanult volna meg úszni, ugyanis a gyerekmedencék mellett személyre szabottan szerveztethetünk játékos programokat, sportversenyeket, vagy akár kimondott születésnapi medencés mulatságot is, így felhőtlen időtöltésben gazdagodhatnak porontyaink is. Ha már kellően kimerültünk az úszásban, vagy a gőzkabinok, szoláriumok adta kényeztetéseitől, a visszautat éjszakára azonban nem kockáztatjuk, úgy 3, vagy 4 csillagos szállodák tömkelegéből válogathatunk, vagy a környékbeli, alig 5-600 m-es hatókörben fellelhető megannyi étteremben is megvacsorázhatunk.

A szezonidőn kívül is rengeteg embert Miskolcra vonzó turistaállományok java része elsőként a barlangfürdőt keresi fel, ám nem kizárt az sem, hogy olyannyira megfog bennünket a közel 160 ezer lakosú megyeszékhely, hogy itt kívánjuk betölteni munkaerő-piaci szerepkörünk, legalábbis hátralevő éveinket megtervezni. Ebben komoly segítséget kaphatunk a helyi naprakész digitális álláskereső felületek szisztematikus böngészésével az alábbi linken, így, még idejekorán értesülhetünk a legoptimálisabb pozíciókról. Képzettségünknek megfelelően, pályakezdőként a kategóriákra osztott álláskínálati jegyzéket is előhívhatjuk, mint például a majdnem 19 %-nyi részarányt kitevő térségbeli szakmunkás lehetőségeket. Miskolctapolcán például kis-és nagyvendéglőkben egyaránt találhatunk vendéglátó-ipari, valamint a szellemi munkakörök megannyi területét felkínált állást.

közösség

további frisss

lap tetejére