Gyerekszandál kisokos

szponzorált tartalom (x) • 2021. június 21., hétfő •
Amikor beköszönt a jó idő, bizony nemcsak a meleg ruháktól, hanem a meleg lábbeliktől is minél hamarabb megválnánk. A gyerekeknél is előkerülnek a szandálok, vagy azt megelőzően a nagy dilemma: milyet is válasszunk?
Gyerekszandál kisokos

Akárcsak a különféle zárt gyereklábbelik, a szandál kiválasztásának is fő szempontjai a minőség és a kényelem. A legjobb, ha természetes anyagból készül, hiszen a bőrből készült modellek jól szellőznek, nem izzad bele a gyerekek lába. A legideálisabb, ha a talpbélés is bőrből készül, így nem ragad rá a kis tappancs. 

A lábunk és az egészség

Lényeges, hogy a - főként tipegők részére készült - gyerekszandál hátul zárt legyen, ugyanis így tudja jól megtartani a bokát a be- vagy kidőléstől. Amikor a gyerekek első lépéseiket teszik meg, teljes talpfelületük érintkezik a talajjal, sarkuk középállásban van még annak ellenére is, hogy ilyenkor a legtöbb baba lába enyhén görbül kifelé. Ez azonban a későbbiekben, egészséges fejlődés esetén magától helyreáll, kiegyenesedik. A lábboltozat pedig talpraállás után, terhelés hatására fejlődik.

A láb egészségének megőrzése nemcsak a gyerekkor miatt fontos, hanem egész életünkre, felnőttkori egészségünkre is kihat. A későbbi tartásproblémák jó része is erre vezethető vissza, illetve a felnőttkori ortopédiai problémák egy része is ebből ered. 

A szandálválasztás szempontjai

Manapság nincs könnyű helyzetben egy szülő sem, aki a gyerekének készül lábbelit vásárolni, hiszen a választék óriási, és nem feltétlen az ár a döntő, ha minőségi cipőt keresünk. Az pedig még nehezebbé teszi a választást, hogy ma már minden kedvenc rajzfilmfigura-mintával kaphatók gyereklábbelik, és ezek nagy része minden, csak sajnos nem minőségi, de erről nehéz meggyőzni a kis rajongókat.

Tipegők esetében ilyen problémánk szerencsére még nincsen, de a nagyobbaknál se hagyjuk, hogy ez legyen a választás fő szempontja. A DD Step és Ponte20 gyerekcipő webáruházban kapható DD Step cipők minden igényt kielégítenek, hogy a gyereklábak egészségesen fejlődhessenek.

Akkor jó a gyerekszandál, ha viselője kényelmesen érzi magát benne, szabadon és biztonságosan sétál, fut, ugrándozik benne. Ezért hagyjuk, hogy gyermekünk a próba során minél többféleképpen kipróbálhassa. 

Szülőként az alábbi szempontokra figyeljünk szandálvásárlásnál:

  • lehetőleg természetes anyagból készüljön, hogy jól szellőzzön
  • zárt sarok: tartsa jól a bokát és lábfejet. Kisgyerekeknek mindenképp zárt sarokrésszel és bőr talpbéléssel rendelkező szandált válasszunk, hogy a láb stabilan maradjon benne, ne csúszkáljon semmilyen irányba.
  • lábfeje legyen elég széles, hogy a lábujjak kényelmesen elférjenek benne
  • talpa legyen rugalmas, hogy a talpizmok dolgozni tudjanak.

Ahogy zárt cipőkből, úgy szandálokból is kapható ún. szupinált változat, amely kifelé döntött sarokkiképzésének köszönhetően a boka bedőlését hivatott megakadályozni. Szupinált lábbelit azonban csak ortopéd szakorvossal történt konzultációt követően javasolt vásárolni, mert egészséges lábakra egyrészt felesleges, esetenként akár káros is lehet.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére