Grósz Andor: A vidéki zsidóság kiemelt figyelmet érdemel

• 2023. május 14., vasárnap •
Szombathelyen járt pénteken az azóta Mazsihisz-elnökké választott Grósz Andor, aki kiemelt figyelmet kíván fordítani a vidéki hitközségekre és a fiatalságra.
Grósz Andor: A vidéki zsidóság kiemelt figyelmet érdemel

"Együtt gyújtott gyertyát pénteken a szombathelyi közösséggel Grósz Andor. A hitközség legújabb tagja, a 12 éves Kira bát micváját, vagyis névadóját ünnepelték" - tette közzé Facebook-oldalán a Szombathelyi Zsidó Hitközség.

Mint írják, Grósz az eseményen elismerően szólt a szombathelyiekről. Azt mondta, "örömteli, hogy vannak fiatalok, akik saját elhatározásból csatlakoznak ehhez az összetartó közösséghez, ahol remélhetőleg ők lesznek azok, akik a jövőt biztosítják a helyi zsidóság számára."

Az azóta megválasztott elnök arról is beszélt, hogy a nehéz helyzetben lévő neológ zsidóságért szeretne munkálkodni. "Kiemelte, hogy a vidéki hitközségekre az eddiginél nagyobb figyelmet kíván fordítani, hiszen távol vannak a fővárostól, ember- és forráshiánnyal küzdenek. Úgy tervezi, külön szervezeti egységet hoz létre a vidéki zsidóság ügyeinek segítése érdekében. Helyzetükről, problémáikról a helyszínen kíván tájékozódni, első kézből szeretne informálódni, hogy a lehető legjobb megoldások szülessenek - jegyezte meg. Hozzátette azt is, hogy fontos megszólítani a fiatalságot, ebben is a vidékiek segítségére lesz."

Forrás: Szombathelyi Zsidó Hitközség Facebook-oldala

Fotó: Kardos Tamás

közösség

további frisss

lap tetejére