Gördülékenyen zajlik az oltási akcióhét a volt SZTK-ban

• 2021. november 22., hétfő •
Fennakadás nélkül, rendben zajlik az oltási akcióhét a Március 15. téren. Kollégánk élt a lehetőséggel: reggel 8 órai érkezése után 15 perccel már karjában volt a harmadik vakcina.
Gördülékenyen zajlik az oltási akcióhét a volt SZTK-ban

Hétfőn reggel a tervek szerint megkezdődött az oltási akcióhét Szombathelyen is. A vasi megyeszékhelyen két oltóponton: a volt SZTK épületében és a MÁV-rendelőben lehet akár regisztráció nélkül is oltást kérni. Kollégánk élesben tesztelte a szervezettséget, reggel 8 órakor érkezett a Március 15. térre, ahol egy sátorban intézhette az előzetes adminisztrációt. Az adatok felvétele után megkérdezték tőle, milyen vakcinát választ, majd egy rövid várakozás, alig 15 perc után már a karjában volt a kért Janssen-oltás. Ő a harmadik, emlékeztető oltásra érkezett, de ezen a héten bárki megjelenhet az első vagy a második oltást kérve is.

A szervezést végző Vas Megyei Oltási Munkacsoport korábban kihirdette, többféle vakcinából választhatnak az oltásra érkezők: az oltóhelyeken Pfizer, Moderna, Janssen és Sinopharm típusú vakcinákkal van lehetőség az oltakozásra.

Mint ismert, az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indított, amely során az oltások felvétele előzetes regisztrációhoz és időpontfoglaláshoz nem kötött, az oltás érkezési sorrendben történik. Szombathelyen a Március 15. tér 3.  szám alatt (volt SZTK) 2021. november 22-28. (hétfőtől vasárnapig) 07.00-19.00 óra között, valamint a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft.-nél, a Nádasdy Ferenc u. 43. szám alatt (MÁV rendelő) 2021. november 22-28. (hétfőtől vasárnapig) 07.00-19.00 óra között lehet oltást kérni.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére