Gép nem marad javítatlan!

szponzorált tartalom (x) • 2022. augusztus 18., csütörtök •
Minden hosszú távra vásárolt eszköznél fontos kérdés, hogy a megvásárlása után milyen extra költségek merülnek fel (karbantartás, javítás), és hogy ezek mennyire tervezhetők.
Gép nem marad javítatlan!

Gyártóműhelyek CNC-gépei? Nem probléma!

A CNC-gépek (eszterga, lézervágó, megmunkálóközpont, hegesztőrobotok) megvásárlásukkor egy kisebb vagyonba kerülnek. Ennek az a logikus következménye, hogy a tulajdonos a lehető leghamarabb szeretné, ha a befektetése megtérül. Ehhez a COWARE szakértője szerint két fontos feltételnek kell teljesülnie: minél hosszabb, megszakítás nélküli üzemidő, illetve, ha mégis meg kell állnia a termelésnek, a hiba minél gazdaságosabban háruljon el.

Ezért jó döntés olyan szakemberekre bízni a karbantartást, akiknek van tapasztalatuk hasonló munkákban. A COWARE CNC szerviz szolgáltatással foglalkozik, évente ezres nagyságrendű CNC-géphibát hárítanak el a helyszínen gyorsan, nagy gyakorlattal, kiemelt hatékonysággal.. Mivel folyamatosan készleten tartják a leggyakrabban meghibásodó tartozékokat, ezért a szerviztechnikusok egy gyors diagnosztikai vizsgálatot követően a megfelelő alkatrész cseréjével oldják meg a problémát. Ezzel tehát a sebesség kérdése megoldódott. 

Költséghatékonyság

A másik kérdés a költségé. A CNC-gépek üzemeltetője kifizetett egy kisebb vagyont a gépért, ezért szeretné a karbantartást minél költséghatékonyabban megoldani, ezzel leszorítva a teljes életútköltséget (TCO - total cost of ownership). Ebben nem csak akkor tud egy szervizpartner segíteni, ha gyors és hatékony munkával kevesebb órát számláz ki az ügyfélnek, hanem akkor is, ha az alkatrészárakat is leszorítja.

Ezt a COWARE munkatársaihoz hasonló igazi profik úgy oldják meg, hogy nem teljes egységeket cserélnek, hanem igyekeznek minél pontosabban lokalizálni a problémát, és így csak a valóban hibás elemeket cserélik újra. Ezzel a működési megbízhatóság nem romlik, viszont előtérbe kerül a költséghatékonyság, ezzel jobb szolgáltatást nyújthatnak a partnereiknek.

Elektronikajavítás szakemberektől

Ezzel összefüggésben a másik fő tevékenység  a különféle elektronikák javítása. A fő szempont a komplex, mindenre kiterjedő hibakeresés: cél, hogy egy adott eszköz csak egyszer kerüljön be a műhelybe, és itt minden fennálló hibáját elhárítsák, ne kelljen újra és újra visszaküldeni. Mivel a COWARE fő tevékenysége a FANUC vezérlésű szerszámgépek javítása, így a műhelyben javított vezérléseket, alaplapokat, I/O-kártyákat, főhajtásokat, tápegységeket, hajtásszabályzókat és monitorokat a kollégák eredeti FANUC-környezetben tudják tesztelni. Ezzel csökkentik minimálisra annak az esélyét, hogy valami a tesztkörnyezetben működik, viszont visszaépítve az eredeti helyére már nem végzi a munkáját.

Amennyiben szükség van rá, például hajtásszabályozók és tápegységek esetén, természetesen csak sikeres terheléses próba után kerülhetnek vissza eredeti helyükre a javított egységek.

A leggazdaságosabb megoldás az, ha valódi profik végzik az eszközök karbantartását is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére