Gazdálkodj okosan! - "Aki tankolni akar, az tud is"

há • 2022. szeptember 29., csütörtök •
Nincs különösebb ellátási probléma a benzinkutakon, mindenhol lehet tankolni - ez a taxisok tapasztalata Szombathelyen. Normalizálódott tehát a helyzet az utóbbi hetekben, legfeljebb egy-egy kútfej nem üzemel, de ez nem okoz fennakadást az autósok életében.
Gazdálkodj okosan! - Aki tankolni akar, az tud is

Néhány benzinkúton - jellemzően nem a MOL-kutakon - előfordul még, hogy nem az összes kútfej működik, egyedül ez a jelenség emlékeztet még nyomaiban a néhány héttel ezelőtti káoszra, más problémát nem tapasztalnak a taxisok a vasi megyeszékhelyen - tudtuk meg Machinek Zsolttól, a Rádió 1 Szombathely taxik szövetkezeti elnökétől. - Aki tankolni akar, az tud is. A taxisok figyelnek rá, hogy ne csúcsforgalomban intézzék ezt, igyekszünk nem a reggeli és a délutáni nagyüzemre időzíteni a tankolást, így  sorbanállást is el lehet kerülni - mondta lapunknak a taxisok vezetője, aki azt is elárulta, hogy mindig tele tankolja az autóját. - Van, aki 5-10 literenként vesz üzemanyagot, sőt hallottam olyan "legendát" is, hogy valaki 2000 forintért tankol, ennek nem látom értelmét. Tele kell tölteni az autót, mert minél többször gurulunk el a benzinkútra, annál drágább lesz a vége - jegyezte meg.

A taxik között egyébként egyre nagyobb teret nyernek a hibrid típusok. Az általunk megkérdezett társaság 48 autójából 15 ilyen, nem véletlenül. Vezetőjük szerint ez a leggazdaságosabb és legpraktikusabb annak, aki sokat jár a városban. Ő az elektromos autók töltési lehetőségével nem teljesen elégedett, ezek a járművek nagyon "városiak" - mondja. Úgy véli, világszerte inkább a hibrid hódít, amellyel nagyobb távolságra is biztosabban el lehet indulni. - A fenntartási, javítási kölségek kedvezőek, és a tapasztalat az, hogy jó néhány literrel kevesebb üzemanyagra is van szükség - tette hozzá.

Mint ismert, a taxisok is a hatósági áras üzemanyagot tankolhatják, így arra nem volt szükség, hogy emiatt árat emeljenek. - Ha eltörlik az ársapkát, elképzelhető, hogy ezt érvényesítenünk kell a tarifákban, de egyelőre ez nincs napirenden. Mivel az intézkedést a kormány meghosszabbította év végéig, ezt a lépést mi is elhalasztottuk - fogalmazott Machinek Zsolt.

közösség

további frisss

lap tetejére