Futsalban is elúszott a pályaelőny

• 2021. május 18., kedd •
A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 5–2-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Haladás VSE futsalcsapata a Berettyóújfalu együttesétől, így a Falco kosarasai után a Hali futsalosai is pályahátrányban kezdhetik majd a bajnoki döntőt.
Futsalban is elúszott a pályaelőny

Több, mint tartalékos kerettel várta a finálé előtti utolsó mérkőzését a zöld-fehér legénység, ugyanis különböző okok miatt a fél csapat hiányzott. Vas Ádám és Sipos Gergő eltiltás, míg Dávid Richárd, Milos Simic, Dróth Zoltán, valamint a brazil Darrieer sérülés miatt hagyta ki a Berettyó elleni derbit, melynek tétje a rájátszás első helye volt. Ennek ellenére az első félidőben határozottan jól nézett ki Juanra Calvo vezetőedző együttese: Henrique Diniz és Vatamaniuc-Bartha Dávid találataival tartották a lépést a szombathelyiek a vendégekkel. Térfélcserét követően viszont egy szerencsés, megpattanó lövéssel vezetést szerzett az MVFC és ettől kezdve kockáztatniuk kellett a vasiaknak. Ez pedig sajnos nem jött be, mivel a hajdúságiak újabb két találatot elérve 5–2-re megnyerték a derbit, így ők várhatják pályaelőnyből a három győzelemig tartó bajnoki döntőt.

Haladás VSE-MVFC Berettyóújfalu 2–5 (2–2)

Gólszerzők: Henrique Diniz (10.), Vatamaniuc-Bartha (18.) illetve Da Silva 2 (27., 38.), Rábl (4.), Alvaro (19.), Horváth N. (36)

 

A Falco-Vulcano Energia KC kosárcsapata viszont már a második mérkőzésére készül a fináléban. Az első találkozót óriási küzdelemben hazai pályán 80–77-re a Szolnok nyerte, így a kedden 20 óra 15 perckor kezdődő derbit mindenképpen meg kellene nyernie a sárga-fekete alakulatnak, amennyiben nem akar komoly hátrányba kerülni. Az Aréna Savariában megrendezendő találkozót az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti.

 

Fotó: Haladás VSE

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére