Fűnyíró, kertészeti utalvány talált gazdára – a város legszebb kertjeit díjaztuk

há • 2020. július 30., csütörtök •
Kertrajongó kiskamasz, anyós-vő páros, hobbikertész szülők virágkötő leánya- megtaláltuk Szombathely legszebb kertjeit, és díjaztuk is őket. Két fő támogatónk, az Örökzöld Kertészet és a Kozma Szerszámáruház képviselői csütörtökön adták át felajánlásaikat a nyerteseknek.
Fűnyíró, kertészeti utalvány talált gazdára – a város legszebb kertjeit díjaztuk

A legnagyobb melegben, csütörtökön koradélután találkozott stábunk a Rádió1 és a Frisss.hu közös kertszépségversenyének győzteseivel, elsőként egyik fő partnerünknél, az Örökzöld Kertészetben. Horváthné Kocsis Henrietta kereskedelmi vezető fogadta a játék résztvevőit, akiknek megköszönte a nevezéseket, és be is mutatta a megjelenteket. Nem voltak ismeretlenek számára a hobbikertészek, egyikük, a fődíjat elnyert Horváth Bálint régi törzsvásárolójuk, mondhatni, nyomon követik szakmai fejlődését. Egy 50 ezer forintos utalvány volt a jutalma, amit édesanyja és nagymamája kíséretében vett át a fiatalember.

Lajos Henriettáék egy évvel ezelőtt költöztek be mostani otthonukba. A leglelkesebb kertész a családban a 14 éves Horváth Bálint, akinek nagy álma volt, hogy saját maga rendezzen be egy egész udvart. – Komplett terveket, rajzokat készített, rajta évelőkkel, hagymásokkal. Úgy gondolkodott, amikor kitalálta, hogy mindig legyen valami, ami virágzik – meséli a büszke édesanya. A nyertes kiskamasznak is van hozzáfűznivalója: - Hatéves korom óta érdekelnek a növények, sokat olvastam, videókat néztem ezzel kapcsolatban – jegyzi meg. Kiderül az is, hogy nem rajong a futballért, ezért szóba sem jöhetett a kert kialakításánál a focipálya típusú fű két kapuval. Bálint sokkal inkább a virágokért rajong, legyen szó kerti vagy szobanövényről, számos orchideája van például, azokat is megszállottan gondozza. – Két pályázaton is indult a fiam, a Rádió1 és a Frisss.hu játéka volt az egyik, amelyen első helyet szerzett. Nagyon szerettem volna, ha a befektetett energiáit méltóképpen elismerik, ha másnak is meg tudja mutatni, amit elért, ezért neveztünk be – fejtette ki Henrietta.

A 30 ezer forintos utalványt Derdák Vanessza nyerte, akinek édesapja jött el a díjátadóra. Mint mondta, a kertépítés náluk közös munka, feleségével együtt végzik a napi teendőket, csinosítják a kertet, az ötlet viszont a lányuk fejéből pattant ki, hogy ezzel benevezzenek a versenyre. – Egy 1200 négyzetméteres kertet gondozunk, amelyen díszbokrok, gyümölcsfák egyaránt vannak, de kerti tó és egy kiülő is épült már nálunk – mondta Vanessza édesapja. – Hat éve vettük a területet, nem volt rajta semmi, mindent mi magunk alakítottunk ki. Nem volt határozott terv, inkább csak az idővel együtt alakult a kert, ahol nagyon sok időt töltünk, ez a hobbink – fogalmazott Derdák Tibor, aki elárulta, hogy lányuk kertész, és most virágkötőként dolgozik, tehát nem esett messze az alma a fájától.

Kiss László egy 10 ezer forintos utalvány birtokosa lett az Örökzöldben. Különleges kertjükben közösen dolgoznak anyósával. – Jött egy ötlet, hogy benevezzünk, mert nagyon sok munkánk van benne. Esténként megyünk ki, napi 2-3 órát biztosan ezzel töltünk. Lényegében kikapcsolja az embert a kertészkedés, és hasonlóan jó érzés gyönyörködni benne, tudni, hogy ezt mi csináltuk. Mi a madarakhoz igazodunk, sok díszállatunk, papagájunk van, hozzájuk alkalmazkodunk. Fügefát, kivit ültettünk a kedvükért, és nem utolsósorban azért, hogy hűvöset adjunk nekik a nyári napsütésben – avatott be László a részletekbe. – Van egy ketrecük a madarainknak, amelynek a benti részében pihennek, a külső területen pedig repülni tudnak. A rács külső részét ültetjük be szebbnél szebb növényekkel, hogy ne süssön be rájuk a nap – jegyezte meg a nyertes.
Szintén 10 ezer forintos vásárlási utalványt nyert Márkus Dalma is.

A játék fődíja a Kozma Szerszámáruház felajánlása, egy 120 ezer forintos akkumulátoros Makita fűnyíró volt, amelyet Lajos Henriettáék kaptak. A helyszínen Horváth Gábor boltvezető gratulált a családnak, és legfőképpen Bálintnak, akinek el is magyarázta a gép működését, kezelését.
A fiú nemcsak azért örült a nyereménynek, mert egy új fűnyíróval gazdagodott a szerszámoskamra, hanem azért is, mert végre környezetbarát módon nyírhatja ezentúl otthoni kertjükben a gyepet.
 

kapcsolódó galéria