Friss hírek a súlyos koronavírus-fertőzés miatt életveszélyben lévő Csollány Szilveszter állapotáról

• 2022. január 22., szombat •
Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven, írja a Bors. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel harcot, és abban is bízhatunk a lap szerint, hogy ilyen hosszú küzdelem után többeknek sikerült a felépülés, így a sportolónak is maradt esélye.
Friss hírek a súlyos koronavírus-fertőzés miatt életveszélyben lévő Csollány Szilveszter állapotáról

Csütörtökön a Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került. Mivel állapota gyorsan, tovább romlott, a fővárosba szállították, és azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, speciális lélegeztetőgépen tartják, ahol az ország egyik legjobb szakembere kezeli. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik.

Csollány állapotáról a decemberi kórházba kerülése óta semmit sem közölt a család. Korábbi edzője, Vereckei István a Borsnak elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében.

- Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített - mondta a Borsnak Vereckei István.

A kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán lapunknak elmondta, ő is csak a hírekből értesül a nagybeteg tornász állapotáról.

- Imádkozunk Csollány Szilveszterért, hogy győztesen kerüljön ki élete legnagyobb csatájából - fogalmazott Magyar. - Én is csak a hírekből értesülök a helyzetéről, mert a családja nem oszt meg részleteket velünk.

Csollány nyíltan oltásellenes volt, közösségi oldalán több ehhez kapcsolódó posztot megosztott, és nem akarta felvenni a vakcinát, írja a lap. Végül ausztriai munkája miatt kötelező volt számára a védettség megszerzése, de túl későn vette fel az oltást.

Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a közösségi oldalán elmondta, a család orvosa arról tájékoztatta őt, hogy Csollány két héttel azelőtt, hogy kórházba került, egyadagos Janssent kapott. Sajnos későn, nem alakulhatott ki a védettség a megfertőződése előtt.

Forrás: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére