Forma 1.: még 2 nap és jön a harmincadik Magyar Nagydíj!

SzR • 2015. július 24., péntek •
Minden csapat megérkezett a Mogyoród melletti Hungaroringre. Ma már szabadedzéseket tartanak, a jubileumi, harmincadik Magyar Nagydíj pedig vasárnap 14 órakor startol.
Forma 1.: még 2 nap és jön a harmincadik Magyar Nagydíj!

Közben a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a rajongói segítségét kérte abban, hogy milyen felirat kerüljön a sisakjára és az autójára a hétvégi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjon a múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi emlékére.
A Mercedes 30 éves, kétszeres vb-győztes brit pilótája a Facebook-oldalán azt írta, két matricával akar tisztelegni a 25 évesen, súlyos balesete után kilenc hónappal elhunyt francia versenyzőtársa előtt.
A hozzászólásokban várom a javaslataitokat, a két legjobb pedig felkerül a sisakomra és az autómra - írta Hamilton.

Bianchi tavaly október 5-én, a Szuzukában rendezett Japán Nagydíjon csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. November közepéig a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. 
A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek kilencven százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.
A francia pilótáról a vasárnap 14 órakor kezdődő mogyoródi GP előtt egyperces néma csenddel emlékeznek majd meg.

közösség

további frisss

lap tetejére