Fontos ügy miatt indítanak ingyenes vezetéstechnikai tréningeket, bárki jelentkezhet

• 2021. szeptember 15., szerda •
Ingyenes vezetéstechnikai tréningekkel segítik a kerékpárosok és autósok biztonságos közlekedését.
Fontos ügy miatt indítanak ingyenes vezetéstechnikai tréningeket, bárki jelentkezhet

A Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatás is alátámasztja, hogy a kerékpározás egyre népszerűbb hazánkban. A kerékpárt használók ráadásul a kellemetlen időjárási körülmények között sem mondanak le erről a közlekedési eszközről: 42% esős időben, 56% hideg időben, 60% erős szélben is útra kel.

Ennek megfelelően nyáron és ősszel is közel azonos számban pattannak a nyeregbe, a nyári 86%-hoz képest őszre mindössze 5 százalékpontos lemorzsolódás vetít előre a kutatás. Az autósoknak ezért nagyon odafigyelve kell közlekedniük ezekben a hónapokban, hiszen romlanak látási viszonyok és csúszósabbá válnak az utak.

A kutatás során megkérdezték a kerékpárosokat arról is, mit tartanak a legnagyobb problémának az utakon? Legnagyobb veszélyforrásként azt a szituációt említették, amikor autós társaik nem tartanak megfelelő oldaltávolságot a kerékpáros mellett előzés közben. Az autósok ugyanakkor a kivilágítatlan kerékpárosoktól tartanak leginkább.

A kerékpárosok félelme nem alaptalan, a tavaszi és a nyári hónapokban fordulnak elő a leggyakrabban a kerékpáros balesetek. A balesetek több mint negyede 16 és 20 óra között történik. Más megközelítésből a kerékpáros halálos balesetek 26 százaléka rossz fényviszonyok között esik meg, jellemzően a szürkületi, sötétedési időszakban. Kerékpárral közlekedve különösen fontos a láthatóság, éppen ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése, valamint a kerékpár megfelelő kivilágítása.


Forrás: Groupama Biztosító

A Groupama Biztosító a "Tarts 1,5 méter oldaltávolságot!" kampányhoz csatlakozva

OLYAN VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGEKET TESZ MOST INGYENESEN ELÉRHETŐVÉ, MELYEK HOZZÁJÁRULNAK AHHOZ, HOGY AZ AUTÓSOK ÉS BRINGÁSOK BIZTONSÁGOSABBAN KÖZLEKEDHESSENEK.

A Hungaroring területén lévő Groupama Tanpályán megvalósuló kurzusokon a sofőrök a hagyományos vezetéstechnikai feladatok mellett azt is gyakorolják majd, hogy hogyan vigyázhatnak jobban a kerékpárosokra az utakon.

SZEPTEMBERBEN ÉS OKTÓBERBEN ÖSSZESEN 300 FŐ VEHET RÉSZT

az ingyenes „1,5 méter" tréningeken. Az érdeklődők ezen a weboldalon regisztrálhatnak.

 

Forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére