Fontos könnyítés a Horvátországba készülőknek! Már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez

• 2021. június 18., péntek •
A koronavirus.hr portál szerint már nincs szükség védettségi igazolvány vagy oltási igazolás felmutatására a magyaroknak ahhoz, hogy karantén és tesztkötelezettség nélkül belépjenek Horvátországba.
Fontos könnyítés a Horvátországba készülőknek! Már nem kell védettségi igazolvány a belépéshez

Azok a beutazók, akik az Európai Unióból vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, és országuk rajta van a ECDC zöld listáján, ugyanolyan feltételek mentén léphetnek be az országba, mint a járvány előtt (tehát elég egy sima személyi), amennyiben nem mutatják a koronavírus-fertőzés tüneteit és nem is léptek közeli kapcsolatba koronavírus által fertőzött személlyel.

Az ECDC listáján jelenleg Magyarország is a zöld országok csoportjában van, tehát személyi felmutatásával is be lehet utazni jelenleg Horvátországba, védettségi és egyéb oltásigazolás nélkül is.

ecdc

Azon állampolgárok esetében, akik nem a fenti zöld országokból jönnek, továbbra is érvényben vannak egyéb előírások, úgy mint negatív PCR teszt, vagy az oltás igazolása.

A Horvátországgal kötött megállapodás értelmében egyébként Magyarországról május 6. óta léphetnek be karantén és tesztkötelezettség nélkül azok, akiknek van védettségi igazolványa és oltási igazolása.


Forrás: portfolio.hu
Kép: Shutterstock

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére