Folytatódik a Karácsony-féle autósüldözés: kitiltaná a dízelautókat a városból

• 2021. július 18., vasárnap •
Karácsony Gergely főpolgármester átvette a Greenpeace petícióját, amelyben arra kérik a városvezetést, hogy tiltsa ki a városból a dízelautókat. Azzal mindenki egyetért, hogy fontos a város levegőminőségének javítása, a kérdés csak az, hogy ezt hogyan tervezi megvalósítani Karácsony. Intézkedéseivel, a felesleges kerékpársávok kialakításával vagy az átgondolatlan lezárásokkal ugyanis eddig csak az autósok életét nehezítette meg. És sokkal rosszabb lett a levegő.
Folytatódik a Karácsony-féle autósüldözés: kitiltaná a dízelautókat a városból

Soknak nehezen nevezhető, 45 ezer aláírást gyűjtött össze több mint két év alatt a Greenpeace, amit átadott Karácsony Gergely főpolgármesternek, miszerint tiltsa ki a dízelautókat Budapestről, vagy legalább tegyen közzé egy ütemtervet ennek megvalósítására. 

Az eseményről beszámoló Soros-blog, a 444 kérdésére, hogy milyen céldátumra lehet számítani, nem adott egyértelmű választ Karácsony, viszont megjegyezte, hogy alacsony kibocsátású zónák létrehozására is szükség van, ezekhez is kell egy céldátum, ezért még idén a közgyűlés elé fog kerülni a kérdés.


kép forrása: origo.hu

Azzal mindenki egyetért, hogy fontos foglalkozni a főváros levegőminőségének javításával, kérdés azonban, hogy a Karácsony Gergely vezette Városháza ezt hogyan tudja kivitelezni. Eddigi intézkedéseivel ugyanis 

A FŐPOLGÁRMESTER FOLYAMATOSAN AZ AUTÓSOKAT BÜNTETTE, ÉS MÉG NAGYOBB KÖRNYEZETSZENNYEZÉST EREDMÉNYEZETT AZ ELVISELHETETLEN DUGÓKKAL.

Már a kihasználatlan kerékpársávok felfestése is óriási felháborodást okozott, miután azokat úgy alakították ki, hogy az autósoktól vettek el egy teljes forgalmi sávot.

A nyár eleji átgondolatlan lezárások, új busz- és kerékpársávok kialakítása szintén katasztrofális helyzetbe hozta az autósokat, végeláthatatlan dugók alakultak ki. A főpolgármester pedig csak annyit üzent az autósoknak,

SZÁLLJANAK KI ÉS MENJENEK GYALOG.

Ráadásul a rakpart és a Lánchíd lezárása után megkezdődött a Blaha Lujza tér rosszul megszervezett felújítása is, ami újabb lezárásokat és dugókat okozott. Az autósok így kénytelenek a legnagyobb kánikulában is lépésben araszolni a főváros útjain, a dugók okozta szmogban.
 

forrás: origo.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére