Fidesz: Mégis lesz tűzijáték Szombathelyen, az önkormányzat is támogatja

• 2022. augusztus 11., csütörtök •
Miért vezeti félre Nemény András és a baloldali városvezetés a szombathelyieket? - tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP frakció vezetője. Illés Károly csütörtön a Szombathelyre tervezett augusztus 20-i tűzijátékról beszélt a Városháza előtt.
Fidesz: Mégis lesz tűzijáték Szombathelyen, az önkormányzat is támogatja

- Nemrég még olyan nyilatkozatok láttak napvilágot a polgármester részéről, hogy nem lesz Szombathelyen augusztus 20-án tűzijáték - kezdte a fideszes politikus, hozzátéve, frakciójuknak egyébként semmi problémája nincs az ilyesfajta ünnepléssel, de nem érti, miért kell letagadni, hogy bizony lesz tűzijáték. - Kiderült ugyanis, hogy a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör szervezésében augusztus 20-án tűzijátékot tartanak, márpedig mind a szervezetet, mind pedig ezt a programot támogatja az önkormányzat, utóbbit 2 millió forinttal - fogalmazott a frakcióvezető. Kiemelte: a kör vezetője a sajtóban azt nyilatkozta, hogy nem ő, hanem Tóth Kálmán szervezi az eseményt, a program összeállítása az ő kérése szerint történik.

- Megkérjük Nemény András polgármestert, hogy máskor egyeztessen Tóth Kálmánnal, az Éljen Szombathely! frakció vezetőjével arról, lesz-e tűzijáték, vagy sem. Rejtély egyébként, hogy miért kell letagadni a tervezett tűzijátékot - mondta Illés. A helyzeten mit sem változtat az, hogy egyes fórumokon már mentegetik magukat a pénzügyi forrást illetően - jegyezte még meg.

- Látszik az a tendencia 2019 óta, hogy a baloldali politikusok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a helyi civil szervezeteket jelentősen befolyásolják - hívta fel a figyelmet Lendvai Ferenc frakcióvezető-helyettes. - Észrevehető ez a szándék a zanati, illetve a Joskar-Ola-lakótelepen működő egyesület és alapítvány esetében, és most már világosan látszik a szentkirályi körnél is. Ezúton szólítjuk fel a polgármestert és az összes baloldali politikust is, hogy hagyják dolgozni a civileket, és bízzák rájuk az önkormányzattól kapott támogatások felhasználását - hangoztatta a fideszes politikus.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére