(Férfi)gyanús (női) kapus!

hv • 2021. november 22., hétfő •
Alighanem keveseket érdekel Európában az ázsiai női futball. Ám a napokban egy felettébb érdekes esetről számolt be több hírügynökség is.
(Férfi)gyanús (női) kapus!

Még szeptember 25-én csapott össze egymással Irán és Jordánia női válogatottja a 2022-es Ázsia Kupa selejtezőjében. Maga a meccs 0–0-s döntetlennel zárult. Az ezt követő tizenegyespárbajban Irán 4–2-re győzött, s ezzel kijutott a tornára. Zohreh Koudaei az irániak 32 éves kapusa két büntetőt is kivédett.
S itt kezdődnek csak az érdekességek! A jordánok arra kezdtek gyanakodni, hogy a kapus jó teljesítménye nem volt véletlen.  Ali Bin al-Husszein, a Jordán Labdarúgó Szövetség elnöke (aki korábban FIFA-alelnök is volt) a Twitteren tett közzé egy levelet.

Ebben arra kérte az Ázsiai Labdarúgó Szövetséget, hogy indítson vizsgálatot, s erősítse meg (!!!) az iráni kapus nemét, ugyanis szerintük nem nő, hanem  férfi őrizte az irániak kapuját.

Természetesen  az irániak sem hagyták szó nélkül az esetet. Szerintük egyszerűen arról van szó, hogy a jordánok nem tudnak beletörődni a vereségbe. Azt azért említsük meg, hogy Koudaei már a 2008-as és a 2010-es Ázsia Kupa selejtezőkön is játszott a perzsáknál.

Amúgy a labdarúgás rendkívül népszerű a nők körében Iránban, annak ellenére is, hogy az iszlám törvényei tiltják nekik a férfimérkőzések nézését. Mellesleg az iráni női válogatottat már korábban is vádolták azzal, hogy férfiakat állított be a keretbe.

2015-ben például a csapat nyolc játékosáról (!) állították azt, hogy nemi műtétre váró férfiak…

Ennek ismeretében és a képeket elnézve úgy véljük, hogy nem véletlen a jordánok gyanúja.


 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére