Félrenyelt az utas, a buszsofőr megmentette

• 2022. április 11., hétfő •
Hősként küzdött utasa életéért egy buszsofőr a hétvégén - osztotta meg az esetet az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán. Bátorsága sikerre vezetett, és utóbb az is kiderült, hogy miért lett rosszul a férfi.
Félrenyelt az utas, a buszsofőr megmentette

"Hirtelen fellépő, erős köhögés után esett össze a budapesti 16-os buszon az a 40 év körüli férfi, akinek azonnal a busz vezetője sietett a segítségére a hétvégén. Értesítette a mentőket, és az instrukciók szerint megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett" - írták az esetről.

Felgyorsultak az események: "Miközben a mentésirányító riasztotta a rohamkocsit, folyamatosan instruálta a bejelentőt az újraélesztés lépéseire, így rögtön megkezdődött az életmentés. A mentőegység perceken belül a helyszínre ért, és emelt szinten küzdöttek tovább" - tudhatjuk meg a leírásból.

Utóbb az is kiderült, hogy mi okozta a rosszullétet: "egy palacsintafalat zárta el a légutat, aminek eltávolítása még a rutinos mentőorvost is megizzasztotta. Az életmentő beavatkozások végül sikerre vezettek, a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit" - zárult a történet.

Forrás: Facebook

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére