Felnőttek között edződhetnek a fiatalok

• 2020. július 12., vasárnap •
Közös csapatot indít az ősszel rajtoló megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Haladás VSE és a Zanati KSE. A HVSE U19-es együttesének legjobbjai szerepelhetnek majd a felnőtt pontvadászatban.
Felnőttek között edződhetnek a fiatalok

A Zanati Kulturális és Sport Egyesület megkeresésére igent mondva a klub vezetősége úgy döntött, hogy sportszakmai együttműködést köt a peremkerületi egylettel. A szerződés értelmében a 2020-2021-es megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban Zanati KSE-Haladás VSE néven indít csapatot a két egyesület.  

- Úgy gondolom, hogy ez a kapcsolat a Haladással gyümölcsöző lehet, ugyanis mind a két fél jól jár. A zanati csapat a továbbiakban is működni tud, a játékosaink megkapják a játéklehetőséget. A Hali fiataljai pedig nem az utánpótlásban, hanem komoly felnőtt bajnokságban szerepelhetnek és így a fejlődésük biztosítva lesz – foglalta össze a szerződés lényegét a HVSE honlapján Pál Ferenc János, az ötletadó Zanati KSE elnöke.

A kontraktus értelmében a közös csapat hazai meccseit a Kenderesi úti pályán rendezik majd meg, ahol tökéletes körülmények fogadják a derbikre remélhetőleg szép számban kilátogató nézőket.

- A megállapodás szerint nálunk lesznek majd a hazai mérkőzések. Megszépült a környezet és ezzel is szeretnénk életet lehelni a létesítménybe. Örülünk annak, hogy az utánpótlásunkból kiöregedő gyerekek számára egy újabb alternatívát tudunk teremteni, nem kell kimenniük Ausztriába focizni vagy befejezniük az aktív labdarúgást – adott tájékoztatást Bokor Zsolt sportigazgató.

A Haladás utánpótlásában pallérozódó fiatalok számára egy remek lehetőség nyílik meg azzal, hogy egy felnőtt bajnokságban szerepelhetnek. A megyei II-ben megerősödhetnek, megedződhetnek és a későbbiekben akár magasabb osztályban is szerepelhetnek majd.

- Ennek a sportszakmai együttműködésnek köszönhetően megjelenik egy olyan lehetőség, hogy a gyerekek a felnőtt bajnokságban szerepelhetnek. Ez most a megyei II. osztály, de eltökélt szándékunk, hogy megnyerjük ezt a pontvadászatot és feljussunk az I. osztályba. Ott azért már a színvonal is jóval erősebb lenne. Ebben pedig még az a lehetőség is benne van, hogy még onnan is feljebb léphessenek – fogalmazott Somfalvi Csaba szakosztályvezető a haladasvse.hu-nak.


fotó: haladasvse.hu