Ezt kell tenniük az Ausztriából hazatérő munkavállalóknak

• 2020. március 26., csütörtök •
Felhívást tett közzé a Vas Megyei Kormányhivatal az elektronikus regisztráció menetéről.
Ezt kell tenniük az Ausztriából hazatérő munkavállalóknak

A koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel kérjük az Ausztriából hazatérő munkavállalók együttműködését az álláskeresői regisztrációjuk intézése kapcsán.

Regisztrációjukat kérjük, elektronikusan tegyék meg a https://eugyintezes.munka.hu oldalon.

A külföldi munkavégzés leigazolására szolgáló U1-es nyomtatványt is elektronikusan kérjék ki az Osztrák Munkaerőpiaci Szolgálat, az Arbeitsmarktservice Österreich (AMS) hivatalától.

Az elektronikus regisztrációt követően a megadott e-mail címre adatlapcsomagot fognak kapni, amelyet ki kell tölteni, és az ügyfélkapun keresztül visszaküldeni, tehát ekkor sem kell személyesen befáradni a lakcím szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára.

Az ügyintéző ellátás-megállapítás kapcsán felveszi Önnel a kapcsolatot, és amennyiben szükséges a személyes megjelenés, annak időpontjáról tájékoztatja!

Felmerülő kérdések kapcsán Vas megyében EURES-tanácsadónk, Murai Adrienn a +36-70/683-1329-es telefonszámon, valamint a murai.adrienn@vas.gov.hu e-mail címen fogadja a megkereséseket a külföldről hazatérő munkavállalók esetében.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére