Ezeket a hibákat ne kövesd el a fürdő felújításánál

szponzorált tartalom (x) • 2021. november 28., vasárnap •
A fürdőszoba újjávarázsolása általában igen drága mulatság, sokan pedig éppen emiatt saját kezűleg vágnak bele a munkálatokba. Egy vadonatúj, szebb és tisztább fürdő természetesen növeli a komfortérzetet és a lakás értékét is. De csakis akkor, ha a munkálatok szakszerűek és profin kivitelezettek. Ha az alábbi hibákat elkerülöd, elégedetten dőlhetsz majd hátra a jól végzett munka után.
Ezeket a hibákat ne kövesd el a fürdő felújításánál

Ne vágj bele tervek nélkül

Ahogy házat sem építenél tervek nélkül, úgy a fürdőszoba felújításába sem érdemes belevágnod mindenre kiterjedő koncepció nélkül. Lesz-e elég hely a kiszemelt kádnak? Kompatibilis-e egymással a csap és a mosdókagyló? Szükség lesz-e elektromos munkálatokra is? Ehhez hasonló kérdéseket kell feltenned magadnak, a tervezésben azonban segítségedre lehetnek az ingyenesen elérhető tervező alkalmazások.

Ne használj oda nem illő anyagokat

A leggyakoribb hiba, amibe kezdő szakiként belefuthatsz, hogy nem megfelelő festéket választasz a fürdőszobába. A vizesblokkba mindenképp olyan anyagot válassz, ami ellenáll a párának és a nedvességnek. Ugyanez igaz a tapétára is: míg a hagyományos termékek gyorsan leválnak, a vinyl tapéta igazán tartós lesz. A természetes követ pedig csak akkor válaszd burkolatként, ha lesz időd rendszeresen ápolni és karbantartani.

Ne feledkezz meg az alapozásról

A csempe és a járólap lerakása előtt érdemes egy réteg alapozót is felvinned a felületre. Ez egyrészt védőréteget képez, azaz óvja a padlót és a falat a nedvességtől, másrészt hozzájárul a hosszabb élettartamhoz. Alapozóként szóba jöhet hab, a parafa vagy a poliuretán is, a vízszintes kialakítás pedig már itt is fontos. Ehhez már előre érdemes beszerezned egy hagyományos vagy digitális vízmértéket a JOSZERSZAM.com oldaláról.

Ne maradjon el a szellőzés kialakítása sem

Akármilyen igényes is lett a fürdőszobád, hamar problémákat tapasztalsz majd, ha a helyiség nem szellőzik tökéletesen. Az építési szabályok is előírják a szellőzés meglétét, emellett penészesedéssel is számolnod kell. Fontos, hogy a ventillátor ne egy másik épületrészbe, például a padlásra vezessen, hanem mindig a külvilágba. Tekintve, hogy a készülék nedves körülmények működik majd, csakis GFCI-védett ventilátor jöhet szóba.

Ne a dizájn legyen a legfontosabb szempont

Végül egy általános jó tanács: a különböző katalógusok és reklámok szebbnél szebb csapokkal, csempékkel, kádakkal és egyéb fürdőszobai termékekkel csábítanak. Mindez igazán vonzó lehet, a dizájn azonban soha nem mehet a minőség rovására! Könnyen megeshet, hogy a menő csap egyáltalán nem látja el a funkcióját, vagy pár hónap múlva máris csöpögni kezd.

Persze vannak olyan elemek egy fürdőszobában, ahol tényleg szabadon szárnyalhat a fantáziánk. A tükrök és a világítótestek például tipikusan ilyennek számítanak, ellenben a vezetékek és a konnektorok kapcsán jobb a bevált megoldásoknál maradni.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére