„Ez a támogatás megmenti az egyesületet”

há • 2021. augusztus 27., péntek •
A városra nem, a kormányra viszont számíthat a Haladás VSE: 220 millió forintos támogatással gyakorlatilag megmentette a patinás egyesületet az állam. A hírt dr. Hende Csaba jelentette be a közösségi médiában tegnap. A sportigazgató szerint így tartani tudják a színvonalat.
„Ez a támogatás megmenti az egyesületet”

- Nem először biztosítja a kormány a 102 éves Haladás VSE működési költségeit fedező pénz döntő részét. Nyilvánvaló, hogy a városvezetés politikai okokból nem tette bele ennek az összegnek a töredékét sem a szervezetbe, holott más, szívükhöz közelebb álló egyesületeket aránytalanul túlfinanszírozott a Haladáshoz képest. Ne felejtsük el, hogy

14 szakosztály ezer fiataljának sportolási lehetőségéről van szó, velük és családjukkal együtt több ezer szombathelyi ügye ez.

Rendkívül nagy érték a gyerekek egészsége, ahogy érték a kötődésük az egyesülethez és a városhoz – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke a hír kapcsán.

Hozzátette: a kormány ingyenesen a város tulajdonába adta korábban a Haladás-ingatlanokat, majd arra saját központi költségvetéséből felépítette a 14 szakosztály, illetve a labdarúgócsapat otthonául szolgáló sportkomplexumot. A működtetését átadták a városnak, mert úgy hitték, jó helyen lesz.

– Miután voltak, akik politikai okokból nyűgnek igyekeztek beállítani a létesítményt, és azt hangoztatták, hogy ezzel nem bír el a város, kormányszinten elkezdtük finanszírozni a Haladást, a gyerekeket, a felszereléseket, a versenyeztetést, tehát biztosítottuk az elengedhetetlen feltételeket a sportoláshoz. A kormány azt is felajánlotta, hogy átveszi a sportkomplexum fenntartását, ha a város nem tud vele mit kezdeni. Kiderült, hogy inkább nem akar. Azt is tudomásul vesszük, hogy a patinás egyesületet a városvezetés diszkriminálja, és

a futsalcsapat működéséhez sem járul hozzá egy fillérrel sem, amely megnyerte a hazai bajnokságot, most pedig Tiranában fontos továbbjutást vívott ki az európai elitbe.

És ez csak egy szakosztály a sok közül, de az összes megérdemelné a támogatást. El kell ismerni, hogy a sportkomplexum átadásakor az államtól különböző jogcímeken megkapott több mint 60 millió forintnyi összeget most a Haladás működési költségeire fordította a város. Tény azonban, hogy a Haladás vezetői és sportolói a helyzet magaslatán állnak, és közreműködésemmel a kormányzatnál ebben az évben is

el tudtuk érni, hogy a város nemtörődöm és igazságtalan magatartása ellenére a Haladás működőképes marad

– mondta dr. Hende Csaba.

A hírre az egyesület vezetése így reagált: - Néhány éve a Haladás VSE bekerült a tíz kiemelt vidéki sportegyesület közé, azóta közel 1000 sportoló nagyon komoly körülmények között edzhet és versenyezhet itt, a Haladásban. Nekik és családjuknak tudunk olyan lehetőséget biztosítani, amilyenre korábban nem volt példa – mondta a Frisss.hu-nak Bokor Zsolt sportigazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a most érkezett 220 millió forinttal legalább felerészben megoldott egyévi működésük.

– Ez a támogatás egész egyszerűen megmenti az egyesületet,

és abban segít, hogy fenntartsuk a mostani magas színvonalat – szögezte le Bokor Zsolt.

 

Nyitókép: illusztráció/HVSE Facebook-oldala

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére