Érvényesült a papírforma

sd • 2021. január 24., vasárnap •
Komolyabb megerőltetés nélkül verte három góllal a Haladás VSE férfi élvonalbeli futsalcsapata a sereghajtó Nyírgyulajt.
Érvényesült a papírforma

A bajnokság 17. fordulójának szombathelyi találkozóján nem kis meglepetésre ugyan a vendégek szereztek vezetést, de Vas Ádám hamar egalizált, majd egy perccel később már a Halinál volt az előny Hajmási góljával. Hiába próbálkozott vészkapus taktikával a Nyírgyulaj, egy szögletvariációt követően ismét Vas köszönt be Dobos kapujába.

Látszott, hogy nem egy súlycsoportot képvisel a két csapat,

nehezen bírta a tempót a vendég alakulat. A mérkőzés 18. percében Vas ezúttal az előkészítő szerepét vállalta fel, remekül hozta helyzetbe Dróth-ot, aki közelről betessékelte a kapuba a lasztit, ezzel már 4:1.  

Fordulást követően minden mindegy alapon próbált játszani a Nyírgyulaj. Ismét vészkapus taktikára váltottak, akcióik nem is voltak veszélytelenek. Újabb nagy helyzetet azonban a Haladás dolgozott ki, de Simic bombájánál a kapufa mentette meg a vendégeket. Pár perccel később Vlasovych pontosabban célzott, szépített a Nyírgyulaj. Hiába a jobbnál jobb helyzetek, csak nem akart beakadni a következő szombathelyi gól, sőt a 31. percben összegyűlt a hazaiak 5 csapatfaultja, ezáltal kissé paprikássá vált a hangulat. A 33. percben szabadrúgáshoz jutottak a vasiak,

a labda mögé Dróth állt, és eldöntötte a találkozót.

Innen már nem tudott visszakapaszkodni a Nyírgyulaj, így a Haladás magabiztosan gyűjtötte be az újabb 3 bajnoki pontot.


Haladás VSE–Nyírgyulaj KSE 5:2 (3:1). – Szombathely, Haladás sportcsarnok, zárt kapuk mögött, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Kubicsek (Kondákor).

HVSE: Gyimesi – Hajmási, Dávid, Vas Á., Dróth. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Darrieer, Nagy K., Simic, Sipos, Papp, Gerencsér, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Nyírgyulaj: Dobó – Harmati, Vlasovych, Csoma, Lapa. Csere: Opre (kapus), Szabó, Vass O., Orosz, Nagy, Hajdu, Domokos. Edző: Lovas Norbert.

Gólszerzők: Vas Á. 2 (8., 15.), Hajmási (9.), Dróth 2 (18., 33.), ill. Orosz (6.), Vlasovych (29.).


fotó: VAOL / Szendi Péter

közösség

további frisss

lap tetejére